İçişleri Bakanlığı, terör suçlarının faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödüller ile kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri renk kategorisinde aranan örgüt mensuplarının bilgilerinin yer aldığı “aranan teröristler” listelerini güncelledi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminden sonra aralarında generallerin de bulunduğu 490 firari eski askerden 74'ü daha, İçişleri Bakanlığı'nın “terörden arananlar listesine” eklendi. Başlarına toplam 66 milyon 900 bin lira ödül konulan darbecilerden 12'si kırmızı, 1'i turuncu, 61'i ise gri kategoride arananlar listesine girdi. Son güncellemeyle bütün kategorilerde arananların sayısı bin 208'e çıktı. Terörden arananlar listesine eklenenler arasında darbe girişiminin firari bazı isimleri dikkat çekiyor.

YUNANİSTAN'A KAÇANLARA DÖRDER MİLYON LİRA ÖDÜL

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre; Kırmızı kategoride eski tuğgeneraller Ali Kalyoncu, M.Nail Yiğit ile eski Albay Ahmet Zeki Gerehan de var. Hulusi Akar'ın eski emir astsubayı Serhat Pasha ile helikopterle Yunanistan'a kaçan eski askerler Gençay Böyük için de 4 milyon lira ödül kondu.

DAVA DOSYASINA GİRMİŞTİ

İzmir merkezli 13 ilde FETÖ operasyonu İzmir merkezli 13 ilde FETÖ operasyonu

Sanık eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel İşlem Daire Başkanı tuğgeneral Ali Kalyoncu, başına 4 milyon lira ödül konulan kırmızı kategorideki darbecilerin başında geliyor. Kalyoncu'nun darbe gecesi, “Direkt müdahale edin, indirin” talimatı da Genelkurmay çatı davası dosyasına giren yazışmalarda yer aldı. Aynı kategoride yer alan bir başka firari tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit de darbe girişiminden önce 66. Mekanize Piyade Tugay komutanı olarak görev yapıyordu.

GÖZALTI TALİMATI

Sanık Yiğit, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da aralarında bulunduğu bazı siyasilerin gözaltına alınması talimatını veren isim olarak biliniyor.  Turuncu kategoride arananlar listesine giren firari İsmail Sarı'nın başına ise 600 bin lira ödül konuldu. Terörden arananlar listesinin güncellemesiyle gri kategoride başına 300 bin lira ödül konulanlar arasında 61 firari darbeci de yer aldı. Bunların arasında 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden önce GATA'da görevli eski tuğgeneral Mehmet Zeki Kıralp ismi dikkati çekiyor.