Pakistan Demiryolları Bakanı Gulam Ahmed Bilur'un başına 100 bin dolar ödül koymasının ardından, Afganistan'da bir din alimi de Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin yapımcısının başına 300 bin dolar ödül koydu.

İslamiyet ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" filminin 14 dakikalık bölümünün Temmuz ayında video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanması, Ortadoğu'da protesto gösterilerine yol açmış ve Libya'nın Bingazi kentinde ABD Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıda Büyükelçi Christopher Stevens ile 3 Amerikalı yaşamını yitirmişti.

2002 yılında ismini Mark Basseley Youssef olarak değiştiren filmin yapımcısı Nakoula Basseley Nakoula 27 Eylül'de tutuklanmıştı.

ÖLDÜRENE 100 BİN DOLAR ÖDÜL

Din alimi Mir Faruk Hüseyni, film yapımcısını öldüren kişinin yanı sıra Hz. Muhammed'in karikatürünü çizeni öldürene de 100 bin dolar ödül vereceğini belirtti.

Hüseyni, dini değerlere kimsenin hakaret etme hakkının olmadığını söyledi.

Afganistan'ın farklı illerinde Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki amaçlı protestolar düzenlenmişti, şimdi de ilk kez bir din alimi tarafından film yapımcısını öldürene ödül vaat ediliyor.