YSK'nın İstanbul seçimlerinin tekrarını açıkladığı 6 Mayıs tarihinden itibaren dolar/TL'de yaşanan yükseliş, perşembe ve cuma gecesi yerini dalgalı hareketlere bıraktı.

9 Mayıs perşembe günü Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma adımları üzerinde başta Ziraat Bankası olmak üzere kamu bankaları aracılığı ile 1 milyar dolar sattığı iddia edilmişti.

Dün piyasa kapandıktan kısa bir süre sonra akşam saatlerinde Alman Bild Gazetesi'nin internet sitesinde Julian Röpck imzası ile yayımlanan haberde Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almaktan vazgeçtiği iddia edildi. İddiayı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yalanladı. Altun mesajında Bild’in muhabiri Röpck’ü etiketleyerek, “Sevgili Julian kaynağın yanlış. Ben söylüyorum: S-400 anlaşması bitmiştir.” ifadesini kullandı.

Fahrettin Altun@fahrettinaltun

Dear Julian,

Your sources are mistaken.

Take it from me: The S-400 procurement is a done deal.

Julian Röpcke@JulianRoepcke

Scoop
Diplomatic sources tell @BILD, Erdogan will not buy the S-400 from Russia. https://www.bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/keine-waffenlieferung-aus-russland-s-400-deal-gestoppt-61819588.bild.html …

4,167

Twitter Ads info and privacy

1,848 people are talking about this

Dünya Türk doğal taşını almaya geldi Dünya Türk doğal taşını almaya geldi

Bunun üzerinde kurda ciddi bir düşüş oldu. Gün içerisinde 6.20 seviyesini gören ve Bild'in haberinden hemen önce 6.13 seviyesinde olan dolar/TL haber yalanlanmasına rağmen 5.97 seviyesine indi.

Borsa İstanbul'un eski başkanı ve AKP'de milletvekilliği de yapmış olan İbrahim Turhan bakanlar kurulunun değiştirileceğine yönelik ortada söylentiler dolaştığını bunun kur üzerinde etkisi olmuş olabileceğini söyledi. Turhan Twitter üzerinden yayımladığı mesajında ekonomi yönetiminde değişikliğin piyasa üzerinde olumlu etki doğuracağını söyledi.

Ibrahim M. Turhan@ibrahimmturhan2

Kabinede revizyon yapılacağına ilişkin dedikodular dolaşıyor. Bu bilgi doğruysa ve önceden haber alınmışsa bu, dün akşam ve bugünkü kur hareketini açıklayabilir. Ekonomi yönetiminde felsefe ve politika değişikliği şeklinde yorumlanabilecek değişimler olumlu piyasa etkisi doğurur.

155

https://theworldnews.net/tr-news/dolara-ne-oluyor-kamu-bankalari-mi-bild-mi-kabine-revizyonu-mu