ABD Başkanı Donald Trump, "Bugün Dünya Sağlık Örgütü ile ilişkimizi sonlandırıyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD-Çin ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulunuyor.

Trump'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Dünya Sağlık Örgütü ile ilişkimizi sonlandırıyoruz.

Hindistanlı avukat, 25 sent için açtığı davayı 22 yıl sonra kazandı Hindistanlı avukat, 25 sent için açtığı davayı 22 yıl sonra kazandı

"ABD'liler çok zorlu olan durumu çözmek için birçok önlem aldı. Birleşik Krallık ile yapılan bir anlaşma vardı, çok açık şekilde Hong Kong üzerindeki hakkın yönergesi var ve bunun bitmesi için daha 29 yıl var. Bu Hong Kong halkına yapılan bir trajedidir. Çin ulusal güvenliğini koruduğunu iddia ediyor ama gerçek şu ki Hong Kong zaten güvenli bir toplumdu, Pekin'in kararı bunu tersine çeviriyor. Çin'in yaptığı şeyler ve son dönemde de yaptığı şeyler ulusların kendi toprak bütünlüğüne karıştığını görüyoruz.

"Kendi yönetimimi süreci başlatması için görevlendiriyorum, Hong Kong'un özel statüsünün geri alınabilmesi için görev veriyorum. Hong Kong'la yaptığımız her şey için istisna olmadan bunlar uygulanacak. Hong Kong'a seyahat uyarısı da yapacağız. Hong Kong Çin'den ayrı bir yer olarak görülmeyecek. Hong Kong'un özgürlüğü ayaklar altına alınmaktadır. 10 yıldan fazla bir süredir 1997'de İngiliz halkı kendi bayrağını dikti, Çin aynı şeyi yaptı. Hong Kong'daki halk kendi kimliğinden gurur duyuyordu. Çin gittikçe yıllar boyunca dinamik bir şehre zarar verdi. Dünyanın geri kalanı iyimserlik içerisindeydi."

Kaynak: https://www.birgun.net/haber/trump-bugun-dunya-saglik-orgutu-ile-iliskimizi-sonlandiriyoruz-302677