Reuters/Ipsos anketine göre, ABD'deki secim yarışını Trump'ın 8 puan önünde götüren Demokrat aday Joe Biden'ın kararsız seçmenler arasında da önemli avantajı bulunuyor.

15-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen ankete göre, seçmenin yüzde 46'sı 3 Kasım seçimlerinde Biden'ı destekleyecek. Trump'ı destekleyeceklerin oranı ise yüzde 38'de kaldı. Kalan yüzde 16'lık seçmen arasında ise kararsızlar olduğu gibi, üçüncü bir partiyi destekleyecekler veya oy kullanmayacaklar bulunuyor.

Ankette kararsızların yüzde 61'inin seçim yapmaları gerekse Biden'ı destekleyecekleri, bu oranın Trump için yüzde 39 olduğu tespit edildi.

Kararsız ve üçüncü bir partiyi destekleyecek olan seçmenlerin yüzde 70'i, Trump'ın görevi süresince performansını onaylamazken, ülkenin yanlış yönetildiğini söylüyor. Yüzde 62'si ise ABD ekonomisinin yanlış doğrultuda gittiğini düşünüyor.

Kopyanın böylesi! Hukuk öğrencisi ilginç yöntemle yakalandı Kopyanın böylesi! Hukuk öğrencisi ilginç yöntemle yakalandı

Bu grup aynı zamanda 141 binden fazla Amerikan vatandaşının ölümüne ve milyonlarcasının işini kaybetmesine sebep olan koronavirüsle ilgili derin bir kaygı duyuyor. Her 10 seçmenden 8'i virüsün yayılmasıyla ilgili olarak kişisel kaygı duymakla birlikte, seçmenin yüzde 34'ü "milleti kurtaracak güçlü bir planı olan" aday arayışında.

Kaynak: https://www.birgun.net/haber/reuters-anketi-biden-trump-in-8-puan-onunde-309282