Japonya, ülkenin ilk büyük turnuvalarından biri olan İmparatorluk Kupası’nda bahisçilerin tahminlerini alt üst ederek şampiyon olan sumo güreşçisi Tokushoryu’yu konuşuyor. Ülke sıralamasında 17’inci olan ve turnuvada hiç şans tanınmayan Tokushoryu, 15 günlük yarışta 14 maçını kazanıp sadece bir yenilgi aldı. Tokushoryu’nun şampiyon olduktan sonra sevinç gözyaşlarına boğulduğu görüntüler viral oldu.

Kopyanın böylesi! Hukuk öğrencisi ilginç yöntemle yakalandı Kopyanın böylesi! Hukuk öğrencisi ilginç yöntemle yakalandı

188 kilodaki Tokushoryu, son maçında şampiyon güreşçi Takakeisho’yu alt edip turnuvayı kazandı. Tokyo’daki Ryogoku Kokugikan Stadyumu’nda izleyicilerden gelen yoğun tezahürat sonrasında da gözyaşlarına boğuldu.

Congratz to Tokushoryu on winning Hatsu Basho! What a tournament. https://t.co/0KkgvB580xhttps://t.co/IumWdAzDE1

— Sumo Fan (@SumoFan3) January 27, 2020

Tokushoryu, devlet ajansı Kyodo ile söyleşisinde “Biraz fazla ağlamış olabilirim ama o anda üzerimdeki bütün baskının kalktığını hissettim. Derinlerde bir yerde, ‘Benim şampiyonluğu kazanmamda bir sorun yok, değil mi?’ diye düşünüyordum. Sıralamalarda en gerideki savaşçı bendim, dolayısıyla korkacak bir şeyim yoktu. Neyim var neyim yoksa ortaya koydum” dedi.

33 yaşındaki Tokushoryu, koçunun turnuvanın ortasında vefat etmesinden ilham aldığını söyleyerek, “Bunu onun için yapmam gerektiğini düşündüm” diye ekledi.

Tokushoryu’nun zaferi ve sumonun muhafazakâr dünyasında pek görülmeyen gözyaşları sosyal medyada da ilgi çekti. Bir Twitter kullanıcısı “Çok duygusaldı. Bir an kahkaha atıyor, hemen sonrasında ağlıyordu. Ve gerçekten, hıçkıra hıçkıra ağlıyordu. Onu desteklemeye devam edeceğim” diye yazdı. Bir diğer kullanıcı, “Stadyumdaki herkesin dili tutuldu” mesajını paylaştı. 

Kaynak Duvar