Siyah Amerikalı George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürülmesini protesto etmek için eylemlere katılan 38 yaşındaki emekli Amerikan futbolu oyuncusu Chris Beaty, ABD’nin Indianapolis kentinde vurularak hayatını kaybetti.

Daha önce NCAA takımlarından Indiana Hoosiers forması giyen Beaty, Afro-Amerikan kökenli George Floyd'un polis tarafından boğazına basılarak öldürülmesi sonrası çıkan kitlesel eylemlere katıldı.

Hafta sonu yaşadığı şehir olan Indianapolis'teki gösterilere katılan Chris Beaty, vücuduna isabet eden iki kurşun nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti.

Eylemlerde hayatını kaybeden diğer kişinin ise 18 yaşındaki Dorian Murrell olduğu duyuruldu.

Beaty'i yaralayan kurşunların ‘kimden geldiği’ açıklanmazken; Indianapolis polisinin yaptığı açıklamada 'olayın araştırılacağı' belirtildi.

Indiana Başantrenörü Gerry Dinardo ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Beaty’nin ölümünün "çok üzücü ve korkunç bir haber" olduğunu söyleyerek şunları ekledi: "Bir fark yaratmazsak hepimiz sorumlu oluruz. Sorunun bir parçasıyız ya da çözümün bir parçasıyız, başka seçenek yok. Çok üzücü."

Kopyanın böylesi! Hukuk öğrencisi ilginç yöntemle yakalandı Kopyanın böylesi! Hukuk öğrencisi ilginç yöntemle yakalandı

Kaynak: https://www.birgun.net/haber/eski-amerikan-futbolcusu-beaty-george-floyd-eyleminde-olduruldu-302995