Hürriyet'ten Serkan Ocak'ın sorularını yanıtlayan Atilla, "birinci dalga" ifadesiyle duyurulan ilk Ergenekon operasyonundan başlayan süreci kitabında anlattı.

'FETÖ' yapılanmasıyla ile ilgili olarak "FETÖ Türkiye’nin değil dünyanın en karanlık suç örgütü" ifadesini kullanan Atilla'nın, Ocak'ın sorularına verdiği yanıtların bir bölümü şöyle:

- Kitapta daha önce okumadığımız, duymadığımız hangi bilgiler yer alıyor?

Her şey yeni. Daha önce duymadığınız bilgiler var. Ama bu kitapta sayılar, karmaşık belgeler yok. İnsanlar var. Sizin benim gibi gözüken, aramızda dolaşan ama o korkunç günahların failleri var.

Hâlâ TSK’nın içinde operasyon yapılmasının sebebi sistemsizlik mi? Gerçekten çok iyi gizlenmiş bir örgüt mü?

Önce ByLock ile tespit ettiler. Ama daha sonra ankesörlü telefonlar ortaya çıktı. Ankesörlü haberleşen, TSK’da operasyonu

yapılmamış 15 bin kişiden bahsediyoruz.

- Bu nerede var?

Adnan Oktar'a bin yılı aşan hapis cezası verildi Adnan Oktar'a bin yılı aşan hapis cezası verildi

Devletin kayıtlarında var. Bu 15 bin kişiyi bir anda alamazsınız.

- İsimler belli mi?

Evet, isimler de belli. Sırayla yapılacak, bitmeyecek. Ama bu da çözüm değil. Bu FETÖ’cü polisler Ergenekon operasyonunu yaparken şöyle bir laf ediyorlardı, “Biz Türkiye’ye demokrasi getireceğiz, Ergenekoncular gittiğinde Türkiye’ye demokrasi gelecek” diyorlardı. Ben de onlara diyordum ki, “Polisiye operasyonların Türkiye’ye demokrasi getirdiğini hiç görmedim hayatımda, siz bunu nasıl başaracaksınız?”

- FETÖ, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en karanlık örgüt mü?

Evet, hatta dünya tarihinde bile belki benzeri bulunmayacak derecede karanlık bir örgüt. Çünkü insanların karşısına senin benim gibi sıradan halde çıkıyorlar. Ama bir seri katil zihniyetinde işi götürüyorlar.