İstanbul Haber Servisi- 2. Ergenekon davasında ara kararını açıklayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında CHP İzmir Milletvekili ve gazetemiz yazarı Mustafa Balbayın da bulunduğu 18 kişinin tahliye talebini reddetti. Mahkeme firari sanık Turhan Çömezin kırmızı bültenle aranmasının devamına karar verdi.

Duruşmaya, Balbay, gazeteci Tuncay Özkan ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile diğer bazı tutuklu sanıklar katıldı. CHP Zonguldak Milletvekili ve eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Levent Ersözün de aralarında bulunduğu bazı tutuklu sanıklar ise duruşmada yer almadı. Duruşmaya izleyici olarak Balbayın babası Fevzi ile annesi Melek Balbay da katıldı.

Duruşmada Odatv davası kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük savunmasını yaptı. Küçük kendinde yarış atı kompleksi olduğunu belirterek Türk aydınlarının hepsini geçmek istiyorum. Namık Kemali, Evren Paşayı geçmek istiyorum. Çok hapse girdim çıktım ama henüz Nâzım Hikmet kadar yatmadım. Kendime bu dava için güvenim sonsuz. Ben hapisten korkmam dedi.

Küçük, iddia edilen suçlamaları maskaralık olarak niteledi. Küçük, Ben örgüt lideri değilim. Ben bu davada kız oğlan kız gibi tertemizim dedi. Duruşma 12 Mart’a ertelendi.

CUMHURİYET