Bir dosya Yargıtay 5. Ceza Dairesinden kesinleşip geliyor. Sanık semt karakolundan gelen kararla şok oluyor.  Avukatı kendisine beraat ettiğini söylemiş. Oysa mahkeme TCK 103/2 den 8 yıla hükmetmiş, 62.madde ile indirim uygulayarak cezayı 6 yıl 8 aya indirmiş. Olayın çok ilginç yanı; mahkeme adli tıp raporunu beklemeden hüküm veriyor. Hüküm 21.11.2006 tarihinde veriliyor, adli tıp raporunun tarihi ise 26.12.2006 dır. Oysa adli tıp raporu sanığın suçsuz olduğunu kanıtlayan ve tıpta tartışması olmayan bir kesinliğe sahip. Adli tıp mağdurun pantolonun üzerinde bulunan kan lekeleri ve meninin sanığa ait olmadığını tespit ediyor. Tanıkların bir kısmı karakoldaki ifadelerinde sanığın aleyhinde konuşuyorlar. Ancak mahkemede tanıklar ve sanık karakolda işkence gördüklerini, ifadelerini işkence altında verdiklerini söylüyorlar. Sanık avukatı temyiz gerekçelerini altı madde halinde sıralıyor, mahkemenin adli tıp raporunu beklemeden karar verdiğini son maddede belirtiyor, kısaca temyiz dilekçesinde adli tıp raporu vurgulanamıyor. Yargıtay da da böylece rapor dikkate alınmıyor.

Mahkeme gerekçeli kararında “sıcak ifadelere itibar edildiğini sonradan değiştirilen ifadeleri dikkate almadığını belirtiyor” tanık ifadelerinin bir kısmı sanık lehinedir, bir kısmı çelişkilidir, adli tıp raporu ise sanığı tamamen aklamaktadır.

Bir Tane Suçsuz Kişiyi Hapse Atacağıma Bin Tane Suçlunun Dışarda Gezmesini Tercih Ederim

Dosya bize İtalyan hukukçu Carrera’nin yukarıdaki sözlerini anımsattı.

GÖZYAŞLARI

Sanık (artık hükümlü)  acı haberi aldığında 27 günlük evlidir. Hükümlü hapse girer, eşi ve annesi ise dışarda gözyaşları dökmektedir.

SUÇSUZ OLDUĞUNU GÖRDÜM

Avukat İlkim Şahin “Suçsuz olduğunu gördüm, aile perişandı ...”,  bu davayı onun için üstlendim.

Aile perişan bir halde avukat İlkim Şahin’e gider. Avukat dosyayı inceler ve adli tıp raporunu gördükten sonra hükümlünün suçsuzluğuna inanır,  davayı üstlenir.

ŞÜPHEDEN SANIK YARARLANIR

“şüpheden sanık yararlanır” ceza hukukun temel ilkesidir. Bu dosyada bu ilke ıskalanmıştır.
Av. İlkin Şahin "Yargılanmanın yenilemesini" talep diyor.. Mahkeme "..dosya Yargıtay'a adli tıp raporu ile birlikte gitti, Yargıtay kararı onayladı." gerekçesi ile talebi red ediyor. Avukatın uğraşları devam ediyor.. Belki de içeriye yeni bir suçsuz insan daha girmiş oldu.. Türkiye kötü yargılamada AHİM ikincisi..

DAVA BİZE NASIL GELDİ

Aile çare ararken seslerini duyurmak için ATV’ye başvurur, ATV onları adaletbize ve Av. Rahmi Ofluoğlu’na yönlendirir.

Adaletbiz diyor ki: Mahkeme kararları dört duvar arasında kalmasın. Hukukçular böyle ilginç davalarınızı bize iletin ki; yargılamanın aleniliği sağlansın, karar verenler denetleyen bir kamuoyunun var olduğunu düşünsünler.