Tasfiye Memuruna Teslim Edildiği İspatlanmayan Defter Ve Belgelere İlişkin Gizleme Suçu Oluşmaz! Tasfiye Memuruna Teslim Edildiği İspatlanmayan Defter Ve Belgelere İlişkin Gizleme Suçu Oluşmaz!

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Genelkurmay Çatı Davası'nda eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş esas hakkında mütalaaya karşı savunmasını yaptı. Odatv'nin aktardığına göre, savunmasına Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek'i hedef alarak başlayan Sönmezateş, "Bayan Perinçek'in söylediği gibi Hilton benzeri bir mahkeme salonumuz var. Modern kameralar, mikrofonlar. Bizim harekat merkezinde bu kalitede video sistemi yok. Ancak maalesef hukuk Ortaçağ dönemine ait" dedi.

Sönmezatşe, duruşma salonunu 2 yıldır Ankara merkezde izleyen birileri olduğunu da öne sürdü.

Hiçbir mahkemede olmadığı halde tuvalete gidip gelirken kelepçe takıldığını, bunların Perinçek grubunu mutlu etmek için yapıldığını öne sürdü.

ERGENEKON VE BALYOZ'DA DA GÖREVİM OLURDU

Sönmezateş, Balyoz, Ergenekon kumpaslarında rol oynamakla da suçlandıklarına dikkat çekerken, şunları söyledi:

"O dönemde darbe olsaydı, onda da görevim vardı. Beni konuşturmayın. Gidin Cumhurbaşkanına, Başbakana sorun; Ergenekon, Balyoz var mıydı, yok muydu? Ben AKP'li değilim, hiç olmadım. Ben Perinçekçi, Ulusalcı da değilim, hiç olmadım" dedi.

Marmaris'te (Erdoğan'a sukast girişimi) tuzağa düşürüldüğünü öne süren Sönmezatşe, kaçmayıp, hesap sormak için hınçla Ankara'ya geldiğini iddia etti. Sönmezateş, sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu iddiasına şöyle karşı çıktı:

"Marmaris dışında hiçbir emir vermedim. Birçok olayı da tasvip etmiyorum. Diğer olaylarla ilgili fikrim sorulmadı ve haberim de yoktu. Sevdiklerim için, vatan için, devletim için, halkın inancı, umudu için susuyorum. Siz ölebilirsiniz, ama umut yaşamalı."

AĞLAYINCA HAKİM TUVALETE GÖNDERDİ

Sönmezateş bu son sözleri söylerken ağlayınca Başkan Oğuz Dik, elini yüzünü yıkamak için çıkabileceğini bildirdi. Ancak Sönmezateş, "Toparlanırım" diyerek devam etti.

'TSK, NATO, ABD, AB'DEN UZAKLAŞTI'

Sönmezateş, Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu belirtilen isimlerin çoğunu burada tanıdığını savunurken, bazı isimler hakkında şunları anlattı:

"Keşke Mehmet Partigöç'le birlikte hareket etseydim. Keşke birbirimizi bilseydik, ne o ne ben burada olmazdık. Burada en kritik bilgilere sahip kişi. Balyoz, Ergenekon'da da rolü var. Dursun Çiçek'e ait olduğu söylenen imza ve evrakın bilirkişilerin başındadır bu adam. 'İmza ve evrak ona ait değil' diyen kişi. O imza ve evrakın kime ait olduğunu Partigöç de Dursun Çiçek de biliyor. Partigöç hala kimseyi satmıyor, onurlu duruyor. Keşke onunla olsaydım. O kimseyi satmıyor, ben de satmıyorum. Bunları tasfiye etmeden İsmail Metin Temel'ler 2 yılda buralara gelebilir miydi? Perinçek'in listesinin önü açılabilir miydi? TSK'nın DNS'ı mutasyona uğradı. Atatürkçü değerlerden, kimlikten inanılmaz şekilde uzaklaştı. NATO, ABD, AB'den uzaklaştı. Avrasyacı bir çizgiye geldi. Rusya-İran hattına oturdu. Son kale yıkıldı, Batı değerlerini benimsemiş tüm subaylar tasfiye ediliyor. Cemil Turan general, amiral şube müdürü olarak bir yığın pislik biliyor, ama susuyor. Bu karaktere mi FETÖ'cü diyorsunuz? Adamlar ayağına diken batınca bağırmaya başlıyor. O omurgasız ve onursuzlarla Cemil aynı mı? Kıyaslamak bile hakaret. Doğan Öztürk'ü burada tanıdım, ama Doğan'ın savunması savunmamdır."

Kaynak: https://www.aydinlik.com.tr/suikast-timinin-basi-sonmezates-perincek-i-hedef-aldi-turkiye-mayis-2019