BELLEFONTE, Pa. — The Associated Press

Published

Last updated

Pennsylvania

Jerry Sandusky, The Pennsylvania State University’nin eski asistanı, bir koç..   11 Haziran pazartesi Sandusky jüri önündeydi ve 7 kadın, 5 erkek tarafından cinsel istismarla suçlanıyordu.

Savcı duruşmanın açış konuşmasında Sandusky için “ Seri bir predator gibi evsiz,  babasız çocukların durumundan yararlanarak onları cinsel olarak yıllarca istismar etmiş..” dedi.

Müştekilerin avukatı Joseph McGettigan juriye mağdurların resimlerini göstererek “ savcı size bu eylemlerin, günlerce, haftalarca, aylarca değil yılarca sürdüğünü anlatacak” dedi..

McGettigan şöyle devam etti: “ Sandusky bir eli bir mağdurun pantolonunda iken diğeri ile oral seks yapıyordu. Savcı size Sandusky’nin çocukları ikna etmek için verdiği hediyelerden örnekler gösterecek. O bazen de bu işler için Penn State futbol takımının tesislerini kullandı.”

Sandusky bu çocuklara ulaşmak için 1977 yılında kurduğu Çocuk yardım kurumunu kullandı. O kendisi bu kurum için “ vahşi sübyancılar için mükemmel bir yer.” Diyordu.

Kurbanlardan altısının hiçbir zaman babası olmamış.

Sandusky’nin kurbanları şimdi 28- 35 yaşlarında..  Görevliler mağdur tanıkların mahremiyetini korumak için salonun arka tarafına bir çatır kurdular ve çadırın kapılarını izlemeye karşı kararttılar.

Kurbanların yedisi avukat tutarken, bir tanesi başvurusunu avukatsız yaptı..