Hükümete yakın yayın organları, CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş hakkında 'Suçu yetkili makamlara bildirmemek' suçlamasıyla soruşturma açıldığını iddia etti. Soruşturmayla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Necmettin Kesgin'in yeni bir suç duyurusunda bulunduğu duyuruldu.

Hekime küfre hapis cezası Hekime küfre hapis cezası

"Sahte senet" iddialarıyla başlayan tartışmada CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş hakkında, "Suçu yetkili makamlara bildirmemek" suçlamasıyla soruşturma açıldığı iddia edildi. Ancak soruşturma açıldığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan "sahte senet" iddialarının diğer tarafı olan Necmettin Kesgin, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında, 'suçu bildirmeme', 'işlenmiş bir suça ilişkin delil ve eserleri bildirmemek' suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yavaş'ın avukatı, 'İftira kampanyası' dedi.

Mansur Yavaş'ın, hakkında 'sahte senet' ile icra takibi yaptığı gerekçesiyle mahkemelik olduğu Necmettin Kesgin, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu.