MEHMET MENEKŞE

SİVAS - Sivas katliamı davasının bir sonraki duruşması 13 Martta yapılacak. 18 yıldır süren dava zamanaşımından düşürülme tehlikesiyle karşı karşıya. Katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları, katliamın insanlık suçu olduğunu vurgulayarak zamanaşımı kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Katliamda kardeşi Serkan Doğanı yitiren Serdar Doğan, Katliamı tesadüfen olmuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Büyük ihtimalle dava zamanaşımıyla düşürülecek. Katliamı sanıkları avukatlarından 8’i AKP milletvekili oldu. Sanık avukatlarından Hayati Yazıcının başbakan yardımcısı olduğu bir iktidarda, başka bir karar beklemek biraz safdillik olurdiye konuştu.

Acıların zamanaşımı olmaz

Katliamda kızı Handan Metini yitiren baba Sadık Metin, “Acılarımız zamanaşımına uğramıyor. Alevilere yönelik diğer katliamlarda olduğu gibi Madımak katliamının da failleri yakalanamamış, sorgulanmamış, adalet yerini bulmamıştır. Adeta katiller korunmuş, gözetilmiş, Avrupanın çeşitli ülkelerinde özgürce gezmiş, Türkiyenin iade talepleri her ne hikmetse geri çevrilmiş. Adalet bu mu?dedi.

Katliamda ablası Gülsün Karababayı yitiren Hüseyin Karababa ise şunları söyledi: Biz, bunun devlet tarafından işlenmiş bir katliam olduğu konusunda toplumu ikna edebildik. El birliği ile bir cinayet işlenmiş ve şimdi de el birliği ile bu cinayetin üzerini zamanaşımı deyip kapatmaya, devre dışı bırakmaya çalışıyorlar.