Eşini baltayla öldüren sanığın olaydan önce karakola gittiği, polisin herhangi bir işlem yapmadığı ortaya çıktı

Katil ihbar etmiş, polis dinlememiş

HÜLYA KESKİN

Kayınbiraderinin tecavüzüne uğrayan, boşanma davası sürerken kocası tarafından baltayla öldürülen Gülay Armağanın (36) duruşması dün görüldü. Duruşmada, tutuklu müşteki sanık Metin Armağanın olay tarihinden önce Ümraniye Karakoluna gittiği, Ben suç işleyebilirim diyerek kendisini ihbar ettiği, ancak görevli polis memurlarının herhangi bir işlem yapmadığı ortaya çıktı. Davanın tutuksuz sanığı olan ve Gülay Armağana tecavüz etmekle suçlanan sanığın kardeşi Daimi Armağanın adresinin hayati tehlikesi olduğu gerekçesiyle, tutanağa yazılmayarak gizlenmesi ise tepkilere neden oldu.

Mahkeme Başkanı tutuksuz sanığa, Gülay Armağan ile aranızda bir ilişki var mıydıdiye sordu. Armağan, Aramızda zorla bir ilişki yoktu. İki yıldır rızayla devam eden bir ilişkimiz vardı dedi. Gülay Armağanın avukatı Eren Keskin ise Gülaya ailece bir komplo kuruldu. Öldürmeye kılıf uyduruyorlar. İki kardeşin birbirleriyle anlaştığı ortada. Burada planlı bir cinayet var dedi.

Avukat Keskin, tutuklu sanığın olay tarihinden önce Ümraniye Şehit İsmail Akkoyun Karakoluna giderek, Suç işleyebilirim dediğini söyleyerek şöyle konuştu: Buradaki polis memurları herhangi bir işlem başlatmamıştır, tedbir almamıştır. Mahkemenin söz konusu polis memurlarının listesine ulaşmasını istiyoruz. Mahkemenin, Daimi Armağan hakkında tecavüz suçlamasıyla da suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz.Mahkeme ise söz konusu polislerin kimliklerinin tespit edilmesine karar vererek duruşmayı 12 Haziran 2012 tarihine erteledi.