Basın Açıklaması-30.05.2012

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da şike iddiası ile  yargılandığı davanın dünkü  duruşmasında, İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Mehmet Ekinci Aziz Yıldırım’a yönelik olarak  “ “Poşudan dolayı kimseye 11 yıl verilmez. Teröristleri savunma pozisyonuna gelmeyin. O poşu değil. Yüzünü kapatıp eylem yapmışsın. Başka mahkemelerinin verdiği kararları tartışmayalım burada."  Demek suretiyle Cihan Kırmızıgül’ü TERÖRİST ilan etmiş ve kendisi adeta  yargılama yapmış, Cihan’ı yeniden mahkûm etmiştir.


Bugüne kadar bu mahkemelerde her türlü hukuksuzluğu görmüştük. Ancak bugün HAKİM sıfatı ile görev yapan kişinin ağzından çıkan bu sözler her türlü tahayyülün ötesine taşmıştır.

Adaleti sağlamak için kendisine kürsü teslim edilen bu kişi, temel insan haklarından olan masumiyet ilkesini pervasızca ayaklar altında çiğnemekten hicap duymadığı gibi, TCK’da açıkça suç olarak tanımlanan adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etme ve hakaret suçlarını işlediğinin de farkında değildir.

Çünkü  onun için Cihan Kırmızıgül gibi bu mahkemeler önüne gelen her insan ,iflah olmaz bir “teröristtir” ve “terörist” olarak gördüğü herkes sadece bir düşmandır.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı bizlerin asla yabancısı değildir. Bu yargıcı kasım ayında 38 avukatı tutuklamadan önce verdiği “ AVUKATLARIN TÜKÜRÜK ÖRNEKLERİNİN ALINMASI” kararından ve aynı kararda İFADELERİ DAHİ ALINMAMIŞ 38 MESLEKTAŞIMIZI “TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ” olarak ilan etmesinden biliyoruz.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, hukukla ve adaletle açıkça dalga geçen bu yargıcı bir dakika dahi bu makamda tutmamalı,  gerekli soruşturma ve incelemeyi derhal başlatmalıdır.

Çağdaş Hukukçular Derneği bu yargıçla ilgili başlatılacak hukuki sürecin sonuna  kadar  takipçisi olacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Çağdaş Hukukçular Derneği

 Genel Merkezi