Cumhuriyet Gazetesinde Seyhan Avşar’ın yaptığı haberde yer alan şu üç paragrafa bir göz atalım:

FETÖ soruşturması kapsamında kayyım atanan Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik 84 sanıklı davada sadece 5 kişi tutukluydu. 2 Ekim tarihinde görülen davada mahkeme heyeti Fatih Aktaş, Hasan Sayın, İbrahim Sayın ve Ferhat Aktaş’ın tahliyesine karar verdi. Böylelikle 84 sanıklı dosyada tutuklu tek sanık kaldı.

“FETÖ adına faaliyetlerde bulunulduğu iddiasıyla kayyım atanan Maltepe’deki Pinhan Restaurant’ta örgütün gizli toplantılarının yapıldığı, karargâh olarak kullanıldığı, himmet ve diğer gelirlerin şirketin gelirleriymiş gibi sisteme sokulduğu öne sürüldü. Hazırlanan iddianamede aralarında firari kişilerinde bulunduğu 45 sanık yer aldı. Tutuklu sanıklar ise tek tek tahliye edildi. Dosyada tutuklu sanık kalmadı.

TUSKON’DA İKİ TUTUKLU

“FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik kurduğu kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik 86 sanıklı davada sadece iki sanık tutuklu kaldı. Bunlardan birisi eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı diğeri ise tatlıcı Faruk Güllü. “

Cumhuriyet Gazetesi, bu habere “Paran varsa dışarıdasın” manşeti atmış.

Aynı şekilde Bülent Arınç’ın damadının beraatı da medyada geniş yer aldı.

Biz bu haberlere bakarak “paran varsa dışarıdasın” demiyoruz, böyle bir manşet atmıyoruz.

Diyoruz ki;

Bu insanların tutuksuz yargılanmasında bir sorun yok; aslolan tutuksuz yargılanmadır. Tutuklu iş adamlarının ve Bülent Arınç’ın damadının beraatında da bir sorun yoktur; mahkemenin takdiridir.

Ancak; bu kişiler tahliye edilirken, beraat ederken aynı durumda, çoğu durumda ceza hukuku açısından daha iyi durumda olan insanlar hala neden tutuklu, neden bu insanlara ağır cezalar veriliyor.

Cezada adaletsizlik, en büyük adaletsizliktir. Herkes yanılabilir, mahkeme heyeti de yanılabilir, buna bir diyecek yok, yanlış hesap Bağdat’tan döner.

Her şeyden önce ceza adaleti diyoruz.

Cezada adaletsizlik, ilk başta FETÖ’ya hizmettir.

Adalet, herkes için eşit adalet olsun!

Örgüt Üyeliği Tespitinde ByLock Örgüt Üyeliği Tespitinde ByLock