Civan Yemen adlı vatandaşın yumruk ve kafa darbelerine maruz kalan Hakim Toğuş'un 4 dişi kırılırken, saldırgan kaçmak isterken polis tarafından gözaltına alındı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selahattin Toğuş , dün öğle saatlerinde Çağlayan Adalet Sarayı A Blok'tan asansöre bindi. Hakimin içerisinde bulunduğu asansöre, üçüncü kata geldiğinde aralarında Civan Yemen'in de bulunduğu üç kişi daha bindi. Fazla yük nedeniyle asansörün alarmı çalınca, Hakim Toğuş katta binenleri uyararak inmelerini söyledi. Hakimin bu uyarısını dinlemeyerek, "Çok istiyorsan sen in" diyen Civan Yemen(22) hakimle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümemesi için diğer vatandaşlar müdahale ederken, başka bir vatandaş indi. Bunun üzerine yükü azalan asansör hareket ederek çıkışın olduğu -2'nci kata geldi.

Yemen, asansörden inen hakimi takip etti. Hakim Toğuş adliyenin kapısından çıkar çıkmaz ise saldırdı. Yemen'in attığı yumruk ve kafaya hakim de karşılık vermeye çalıştı. Vatandaşların araya girmesiyle hakim yumruk darbelerinden kurtuldu ancak 4 dişi kırıldı. Ağabeyinin duruşmasını izlemek için adliyeye geldiği öğrenilen Civan Yemen kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Dişleri kırılan Hakim Selahattin Toğuş tedavi için hastaneye götürüldü.