28 Şubat soruşturmasında Özkasnak ve 10 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

BÇG soruldu

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Postmodern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişiden, aralarında eski Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnakın da bulunduğu 11 kişi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Bodrumda gözaltına alınan Özkasnak, perşembe gecesi, tarifeli bir uçakla Esenboğa Havaalanına getirildi. Özkasnak, Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerinin eşliğinde sağlık kontrolünden geçirildi. Özkasnak, daha sonra Emniyet müdürlüğüne ait minibüsle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. 4 muvazzaf subay ise geceyi Merkez Komutanlığında geçirdi. Sabah saatlerinde ise İstanbulda evi aranan emekli Kıdemli Albay İbrahim Reşit Çağın Ankaraya gelerek Emniyete teslim oldu.

Mahkûm girişinden

Ankara Adliyesine ilk olarak muvazzaf Albaylar Mustafa İhsan Tavazar, Mustafa Hakan Bural, Ahmet Dağcı ve Seyfullah Sönmez getirildi. Bu 4 kişi, adliye binasına mahkûm girişinden alındı. Muvazzafların sorgusu, soruşturmayı yürüten özel yetkili savcılar Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin tarafından yapıldı. Ankara Emniyetinde tutulan Erol Özkasnakın arasında bulunduğu 7 emekli asker ise öğleden sonra adliyeye getirilerek, sorguya alındı. Zanlılara, Batı Çalışma Grubunun faaliyetleri ve burada görev yapıp yapmadıkları, çalışıyorlarsa emir ve talimatları kimden aldıkları soruldu. Özkasnaka özellikle 28 Şubat döneminde medyanın kullanılmasınailişkin sorular yönetildildi. Önce sorguları tamamlanan 4 muvazzaf asker, ardından ise 7 emekli asker tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.