Üniversite öğrencisi Kırmızıgül’e destek için Prof. İnceoğlu da adliyeye geldi. İnceoğlu “Öğrenciler günlük yaşamda giydikleri kıyafetler nedeniyle tutuklanmasın” dedi.

HİLAL KÖSE

Galatasaray Üniversitesi (GÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cihan Kırmızıgül, (22) Kâğıthanede bir markete düzenlenen molotoflu saldırıya katıldığı iddiasıyla 2 yıldır tutuklu yargılandığı davada dün tahliye edildi. Kırmızıgüle destek olmak için adliyeye gelen Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Ne Cihan ne de diğer öğrenciler günlük yaşamda giydikleri kıyafetler nedeniyle tutuklanmasın diye geldik dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen 8. oturuma tutuklu yargılanan ve PKK üyesi olduğu ileri sürülen Kırmızıgül ile avukatları Fikret İlkiz ve Hasan Fehmi Demir katıldı. Davaya ilk kez katılan savcı İsmail Işık, savcı Hikmet Ustanın Kırmızıgül için 45 yıla kadar hapis cezası istediği mütalaasını tekrarladı.

Kırmızıgülün gizli tanık ve polislerin yakalama tutanağı nedeniyle yargılandığına dikkat çeken avukat Demir, gizli tanığın yargılama sırasında Kırmızıgülün göstericilerin arasında olmadığını söylediğine dikkat çekti. Olay yakalama tutanağında imzası olan polislerin tanık olarak verdikleri ifadelerde de çelişki olduğunu belirterek polis tutanağının tek başına kanıt olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını ve mahkûmiyet kararı verilmesinin imkânsız olduğunu söyledi.

Eski savcının beraat istediğini, yerine gelen savcının ise ceza istediğini anımsatan Demir, savcılığın dahi şüphesini yenemediğini belirtti.

Avukat İlkiz de Mahkemenin tahliye kararı vermemesi için hiçbir neden bulunmadığı görüşündeyiz dedi. Mahkeme heyeti, tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak Kırmızıgülün tahliyesine karar verdi. Heyet ayrıca heyet değişikliğisebebiyle karar verilmek üzere dosyanın incelemeye alınmasına hükmetti. Dava, 11 Mayıs’a ertelendi.