Av. Kazım Kolcuoğlu'nun geçmişi büyük başarılarla dolu... Onun gibi üstadlar umuyorum hep başımızda olur. Varlıklarıyla bize hep yol gösterir; danışılacak(*) kişiler olurlar.
 
Ancak konu, TBB'ye kimin başkan olacağı ve bizlerin haklarını kimlerin nasıl koruyacağı ile ilgili. Daha geçen sene yeni Avukatlık Kanunu ile değişecek hususların bizleri ne derece ehliyetsizleştireceğini, vasıfsızlaştıracağını duymadık mı? Yabancı hukuk firmalarına yol açmak isteyenler, ağır ceza mahkemelerinde on yıllık kıdem olmalıdır demediler mi? Genç avukatların kendilerini idame ettirmeleri bir aksiyon/macera filmi tadına varmışken üstüne bir de iş alanımızı daraltma çabaları da neyin nesi oluyor yahu demedik mi? Biz bunların hepsini bangır bangır söyledik, dinlettik,duyurduk… Ve taslak içerisinde buna benzer nice hukuk dışı bulgulara karşı durduk. Bu duruşu sergileyen en önemli Barolardan biri Ankara Barosu O'nun Başkanı Metin Feyzioğlu idi.   

Mesleğimizin içindeki bu güncel ve önemli konu içinde İstanbul Barosu'ndan aday olan Meslektaşımın bir haberine rastlamadım. Üstelik, Kazım Kolcuoğlu'nun Oğlu'nun avukatlık bürosunun internet sitesine baktığımda, kendisinin avukatlıktan ziyade danışmanlık yaptığını fark ettim (http://www.kolcuoglu.av.tr/counsel).

Bu meslek grubunun, güncel sorunlar ile yakından ilgilenecek dinamik bir başkana ihtiyacı vardır. Takdir TBB delegeleri'nindir.

Güzel bir seçim olmasını tememenni ederim.