Ceren Damar Şenel'in katilinin avukatı Vahit Bıçak'ın mahkemedeki ifadeleri nedeniyle hakkında açılan davanın ikinci duruşmasına katılmayınca, duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Şenel'in babası Mustafa, annesi Feyzan Damar ile eşi Levent Şenel'in yanı sıra çok sayıda avukat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Mahkeme Başkanı, önceki celsede olduğu gibi sanığın diş tedavisini gerekçe göstererek yine duruşmaya katılmadığını bildirdi.

Hatırlatma

* Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Ceren Damar Şenel'in katili Hasan İsmail Hikmet'e verilen cezayı onamıştı. Bıçak, savunmalarında hem Ceren Damar'a hem de ailesine hakaret etmişti. 

*Sanık avukatı Vahit Bıçak, duruşmadaki savunmasında Ceren Damar Şenel'in, müvekkiline cinsel istismarda bulunduğunu, konumunu kullanarak bu istismarı sürdürdüğünü ve müvekkilini tehdit ettiğini iddia etmişti. 

*Bıçak, yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili lise ve üniversite öğrencisi gençler; üzerinizde otorite kullanma yetkisine sahip öğretmen, öğretim üyesi, okutman, araştırma görevlisi vs. yüksek not verme veya başka vaatlerle cinsel taleplerde bulunursa sakın sessiz kalmayın" demişti.

*Damar ailesi bunun üzerine sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında, duruşma sırasında yaptığı savunmalar, sosyal medya paylaşımları ve açıklamaları nedeniyle şikayette bulundu. Avukat Vahit Bıçak hakkında, 'kişinin hatırasına hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Müşteki avukatlarının buna ilişkin beyanını alan heyet, ardından ara kararını açıkladı.

Diş tedavisinin randevulu olduğunu, duruşma saatine göre ayarlanabileceğini, bu nedenle sanığın mazeretinin kabul edilmediğini açıklayan heyet başkanı, Bıçak'ın bir sonraki celse duruşmaya zorla getirilmesine karar verildiğini bildirdi.

İddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, Ceren Damar'ın kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından odasında öldürüldüğü hatırlatıldı.

Savcıyla 'ayakta ifade verme' tartışması yaşayan avukat tutuklandı Savcıyla 'ayakta ifade verme' tartışması yaşayan avukat tutuklandı

Bu eyleminden dolayı Hikmet'in, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2020'de "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı aktarıldı.

İddianamede, Hikmet'i avukatlığını üstlenen Vahit Bıçak'ın yargılama boyunca kullandığı bazı ifadelerle Mustafa ve Feyzan Damar'a hakaret, hayatını kaybeden Ceren Damar'ın ise "hatırasına hakaret" ettiği, bu nedenle cezalandırılması gerektiği kaydedildi.

https://bianet.org/