Adalet Nöbetlerine’ katılan Baro Başkanları; hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, demokrasi, insan hak ve özgürlük ihlallerine karşı, avukatların susmayacağını, biat etmeyeceğini, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini dile getirmişlerdir. Onlar bu söylemleriyle iktidarı karşılarına alırken; diğer taraftan TBB Başkanı,  iktidara çoktan teslim olmuş biat etmiştir. Birlik Başkanının teslimiyetçi tutumu nedeniyle Türkiye’de avukatlık mesleği ve savunmanın bağımsızlığı hızla kan kaybetmeye başlamıştır.

Avukatlar soruyor;
“İl il dolaşarak gerçekleştirilen Adalet Nöbetleri, beklenen etkiyi ve sonucu doğurmakta mıdır?
Toplumda nasıl bir farkındalık yaratılmıştır?
Etkili sonuca götürecek başka mücadele yöntemleri düşünülmüş ve denenmiş midir?”

Kadıköy'de 4. kattan kadını iten avukat tutuklandı Kadıköy'de 4. kattan kadını iten avukat tutuklandı

20 Aralıkta Türkiye’nin bir çok barosundan Adana’ya “Adalet Nöbeti” tutmak için gelecek Baro Başkanları şunu bilmelidir ki; adalet yitirildiği yerde aranır. Adalet Nöbeti, hukukun çiğnendiği yerde tutulur.

Doğru adres Ankara’dır, Adana değil.

Doğru adres, kendi kanununu 79 baronun 130.000 avukatın gözünün içine baka baka çiğneyen Birlik Başkanının işgal ettiği makamdır.  

Doğru adres,  avukatları x-ray’dan geçirmeden birlik binasından içeri almayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Yönetiminin otağ kurduğu TBB Binasının önüdür.

Sayın Baro Başkanları,

Rutinleşmiş şehir ziyaretlerinden, kendini tekrar eden söylemlerden öteye geçmeyen ‘Adalet Nöbetlerinden’ ya vazgeçin ya da doğru adrese gidin!...
 
           13/12/2019
 Av. Yurdagül GÜNDOĞAN
  Adana Barosu Delegesi