HSYK seçimleri öncesinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından hakim ve savcı maaşlarına bin 155 TL zam yapılacağı açıklamasına adliye çalışanları tepki gösterdi. Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi adliye çalışanları, sadece hakim ve savcılara yapılan, diğer adliye çalışanların yok sayıldığı zammı protesto ederek imza kampanyası başlattı.

Adliye çalışanları arasında ayrımcılık yapılarak sadece hakim ve savcılara bin 155 TL seyyanen zam yapılmasına tepki gösteren BES üyesi yaklaşık 100 kişi, İzmir Adliyesi Sosyal Tesisler önünde, ‘Yargıda adalet istiyoruz', 'Adliyeler saray bizler köle değiliz' şeklinde slogan attı. BES İzmir Şube Başkanı Selma Şen, "Hakim ve savcılara seyyanen 1155 lira zam yapılacak. Bunun dışında sicil affı, hukuk fakültesi mezunu olmayan idari yargı hakim ve savcılarına, fakülteye sınavsız giriş hakkı verilecek. Ancak yargı emekçisi yok sayılmış, görmezden gelinmiştir. Seçim ekonomisi, seçim yatırımı pratiklerine alışkın olan emekçiler alışkın olmadıkları seçime yatırım kavramı ile tanışmıştır." dedi.

Adalet Bakanlığı'nın attığı adımın, HSYK seçimleri öncesinde hakim ve savcılara sunulan düpedüz siyasi rüşvet olduğunu öne süren Şen, yargı personelinin 15 bin hakim ve savcıdan ibaret görüldüğünü, 54 bin yargı emekçisinin ise yok sayıldığını vurguladı. Yargı hizmetinin bir bütün olduğunu ifade eden Şen, “Son yıllarda farklı ücret uygulamalarıyla zaten bozulan iş barışı ve iş huzuru, yeni düzenleme ile hakim ve savcılar ile diğer yargı emekçileri arasındaki ücret uçurumunu daha da artıracak. Adalet Bakanı'nı son kez uyarıyoruz. Ayrımcı uygulamalardan geri adım atmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından Bakan Bozdağ tarafından açıklanan zammın geri çekilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

http://www.pirsushaber.com/hakim-ve-savcilara-yapilan-zamma-adliye-calisanlari-tepki-gosterdi-1287578n.html