Silivri Cezaevi'nde 400 gündür tutuklu bulunan CHP PM üyesi Eren Erdem için CHP milletvekilleri basın açıklaması yaptı. Cezaevi önünde toplanan milletvekilleri ve partililer, sloganlar atarak Erdem’e destek verdi. Günün erken saatlerinde ise basın açıklamasının yapılması Silivri Kaymakamlığı'nın kararıyla engellenmişti.

Grup adına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Eren Erdem'in hiçbir hukuki gerekçe olmadan, 400 gündür hapiste tutulduğunu söyledi. Ağbaba, "7 Ocak’ta ikinci duruşmada saat 16.30’da tahliye kararı çıktı ama sonra ne olduysa, nasıl olduysa tekrar yakalama kararı çıkartıldı. Eren Erdem serbest bırakılmadan tekrar tutuklandı. Bir ay önce 'serbest bırakılsın' dedikleri Eren Erdem’i aynı dosyayla bir ay sonra mahkum ettiler. Bu süreçte aynı dosyayla yargılananlar Eren Erdem’den daha fazla ceza aldı ama hepsi şu anda serbest" dedi. 

İş mahkemesinden kritik 'kanser ilacı' kararı İş mahkemesinden kritik 'kanser ilacı' kararı

Ağbaba, "Anayasa Mahkemesinin geçtiğimiz günlerde barış akademisyenleriyle ilgili verdiği düşünce özgürlüğü kararı Eren Erdem ve diğer düşünce suçları için de emsal kabul edilmelidir" diye konuştu.

Açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İstanbul milletvekilleri Mahmut TanalEnis BerberoğluSibel ÖzdemirSezgin TanrıkuluÖzgür KarabatYüksel Mahsur Kılıç, Parti Meclis Üyesi Pınar Uzun, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Açıklamanın ardından grup bir süre daha sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Kaynak T24