Kütahya'da kimliğini kaybeden emekli işçi İsmet Keskin'in nüfus cüzdanı kullanılarak, kredi çekildi ve alışveriş yapıldı.

Kütahya'da kaybettiği kimliği kullanılarak adına kredi çekilen ve alışveriş yapılan İsmet Keskin, yaklaşık 30 bin lira borçlandırıldı.

Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinden ayrıldığı için oğlunun nafakasını yatırmak amacıyla kredi çekmek üzere gittiği bir banka şubesinde kimliğini kaybettiğini söyledi.

Kimliğinin kendisiyle yaşıt biri tarafından bulunduğunu öğrendiğini ifade eden Keskin, "Kimliğimi bulan kişinin kendi fotoğrafını yapıştırarak çeşitli banka şubelerinden kredi çektiğini, alışveriş yaptığını bana bankalardan gelen ödeme emirlerinden sonra anladım. Kimliğimi kaybettikten sonra defalarca banka şubesine gittim ancak kimliğimin orada olmadığı ifade edildi" dedi.

Nüfus cüzdanını bulamayınca hemen yeni kimlik çıkardığını, sonra bir bankanın şubesinden adına 12 bin lira tüketici kredisi çekildiğini öğrendiğini söyleyen Keskin, "Daha sonra başka bir bankadan 'evime 428 liralık kredi kartıyla alışveriş yapıldı' diye kağıt geldi. Aynı bankadan yine benim adıma 3 bin liralık kredi çekilmiş. Yaklaşık 10 bin liralık masaj aleti, çekyat gibi malzemeler alınmış. Bir telefon bayisinden de benim kimliğim kullanılarak yaklaşık 4 bin lira tutarında telefon alınmış" diye konuştu.

Kimliğini kaybettiği için yaklaşık 30 bin lira borcunun göründüğünü anlatan Keskin, "Hayatımda hiç kredi kartı kullanmadım ama yaklaşık 30 bin lira kredi borcum oldu" ifadesini kullandı.

Avukatı aracılığıyla şahıs veya şahıslar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Keskin, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde konuyla ilgili ifade verdiğini belirtti.

Öte yandan, Keskin'in ifadesi doğrultusunda olayı araştıran Kütahya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, banka şubesi ve telefon bayisinin güvenlik kamera kayıtlarından yola çıkarak U.M. (42), B. Ç. (42) ve R. G. (58) isimli şahısları tespit edip gözaltına aldı.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Anadolu Ajansı