İnternet Vergi Dairesi’nin internet sitesi üzerinden borç sorgulama, borç ödeme, beyanlar gibi birçok işlem gerçekleştirilebiliyor. 

Vergi borçlarınızı, trafik borçlarınızı veya diğer borçlarınızı internet üzerinden çok kolay bir şekilde ödeyebilir ve işlemlerinizi kısa tutabilirsiniz. İnternet Vergi Dairesi panelinden borçlarınızı ödemek istiyorsanız haberimize bakabilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesi (GIB) üzerinden trafik sorgulamalarınızı ve borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesi üzerinden aynı zamanda hangi beyanname ve bildirim formlarının süresi uzatıldığını da öğrenebilirsiniz.

Vergi mükellefleri artık vergi borcu sorgulama işlemlerini dijital ortam üzerinde bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi internet sayfası içerisindeki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından vergi borcu sorgulama işleminizi yapabiliyorsunuz.

İnternet Vergi Dairesi internet sayfasındaki bu online sorgulama ekranından vergi borcu sorgulama işleminizi yapabilmeniz için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘Nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası veya ‘annenizin kızlık soyadı ilk iki harfi’ bilgilerini hatasız ve eksiksiz olarak girmeniz son derece büyük bir önem arz ediyor. Vergi borcu sorgulama işlemi ile devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na olan vergi borcunuzun olup olmadığını veya olan vergi borçlarınızın tüm ayrıntılarına kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Dijital platformda Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan bu yeni hizmet ile birlikte Vergi Daire’lerinde uzun saatlerinizi alan sıra bekleme çilesi de sona erdiğinden, günümüzde vatandaşların en çok kullandığı online kamu hizmetlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Vergi borcu sorgulama işlemi ile birlikte artık internet üzerinden MTV, ÖTV, Yurt-Kur harcı, idari para cezası, trafik cezası ve yargı harcı gibi vergi işlemlerindeki borç durumunuzun güncel haline kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyorsunuz.


http://www.muhasebedr.com/internet-vergi-dairesinden-borc-odeme/