Iğdır'da 5 katlı bir binanın çatı katında çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın, paniğe neden oldu. Yangına müdahale eden itfaiye aracının merdiveni devrilince, 2 itfaiye eri alevlerin ortasında kaldı.

Olay, saat 20.00 sıralarında, Kışla Mahallesi İlhan Aliyev Caddesi üzerinde bulunan Iğdır Devlet Hastanesi'nin karşısındaki 5 katlı binada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 5 katlı binanın çatısında yangın çıktığını fark eden mahalle sakinleri, durumu polis ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, caddeyi trafiğe kapatarak apartman sakinlerini güvenli bir şekilde tahliye etti.

Yangına müdahale eden itfaiye aracının uzatılan merdiveni, ağırlığı taşımayarak yan yatınca o esnada merdivende bulunan Basim Gürel ve Nizamettin Şen isimli itfaiye erleri alevlerin arasında kaldı. Çatıda biriken suyu kova yardımı ile ateşe serperek güvenliklerini sağlamaya çalışan itfaiye erleri, diğer itfaiye aracının merdiveni ile kurtarıldı.

Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı ve itfaiyenin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu söndürülen yangında, binanın dört dairesinde büyük çapta hasar oluştu.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı. - IĞDIR