Türkiye 26'ncı dönem parlamentosu için yeni milletvekillerini belirlemek üzere 1 Kasım'da sandık başına gidecek. 7 Haziran seçimlerinde 20 partinin yanısıra 165 bağımsız aday yarışırken, 1 Kasım'da 16 partinin adayları haricinde 21 de bağımsız aday yarışacak. Önceki seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere farklı illerden aday olan paralel yapıya yakın isimler, Meclis'e girebilmeleri için gerekli oyun yarısını bile alamayınca erken genel seçimleri için milletvekili adayı olmaya cesaret edemedi.

ADAY OLMADILAR

7 Haziran'da paralel yapıya yakın isimler de vekillik için aday olmuştu. Ancak birçok ismin Meclis hayali, hüsranla sonuçlandı. İstanbul 1. Bölge'den aday olan Ali Fuat Yılmazer 59 bin, İstanbul 2. Bölge'den aday olan Yakup Saygılı 33 bin, İstanbul 3. Bölge adayı Hakan Şükür 48 bin, Ankara 1. Bölge adayı Nazmi Ardıç 39 bin, Ankara 2. Bölge adayı Yurt Atayün ise 41 bin oy alabilmişti. İzmir 1. Bölge adayı İlhan İşbilen 25 bin oyda kalmış, "Reza Zarrab soytarısına darbe yapan büro amiriyim" diyen dönemin Başkomiseri Mehmet Akif Üner de İstanbul 2. Bölge'den yalnızca 56 oy alabilmişti.



BAĞIMSIZLAR GİREMEDİ

7 Haziran seçimlerinde 20 partinin yanısıra 165 bağımsız milletvekili de yarıştı. 4 partinin milletvekilleri Meclis'e girerken, 165 bağımsız adaydan hiçbiri yeterli oy oranını alamayarak Meclis'e giremedi.

Sabah