Bugün TV’de Erkam Tufan’ın sunduğu Analiz programına katılan Taraf Gazetesi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, "AKP devrilecek" dedi.

AKP'nin Ergenekon operasyonuna yaptığı katkılarla bilinen, dönemin Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan Bugün TV’de Erkam Tufan Aytav’ın sunduğu Analiz programına katılarak şunları söyledi:

AKP yakında devrilecek. AKP, 17 – 25 Aralık soruşturmasını örtmek için daha büyük suçlar işledi. Yolsuzluk bu ülkenin geleneksel bir suçuydu. 4 adam yargılanır, hükümet seçime giderdi, yeni bir hükümet kurulurdu. Bu suçu örtmek için öyle suçlar işlediler ki, hukuk geriye dönemez. Adamın evinden çıkan paralar, tapeler, verilen emirler... Polisin mahkeme kararını uygulamasını engellediğin zaman devlet denen düzeneği patlatmış oluyorsun.

'POLİS BÖYLE DEĞİLDİ'

Altan sözlerine şöyle devam etti:

Polisin mahkeme kararını uygulamasını engellediğin zaman devlet denen düzeneği patlatmış oluyorsun. Hukuktan geri dönemezler, nasıl dönecekler? Daha hukuksuz yerlere doğru ilerlemek zorundalar, şiddete doğru yürümek zorundalar.

Sedef Kabaş bir tweet yazdı diye evini bastılar. Tweet yazmakla sabah ev basmak arasında bir oran var mı? Cezalandırıcı unsura dönüştürüldü, böyle bir şey değildi polis.

 

'YAKINDA BENİ DE ÇAĞIRACAKLAR'

Yakında Yasemin Çongar gibi kendisini de ifadeye çağıracaklarını söyleyen Altan, şunları söyledi:

Bunun muhbiri Genelkurmay Başkanlığı. Mehmet Baransu’nun verdiği ifadeleri okudum. Soruşturmayı açıyorlar ama neyle suçlandığını söylemiyorlar. Ne olduğuna baktım. Balyoz’la ilgili tutuklanmadı. Şu anda yürütülen soruşturmanın da Balyoz’la alakası yok. Genelkurmay farkında değil, Baransu’ya açtığı davayla kendileri hakkında korkunç bir dava açtılar. Biz Yunanistan’a karşı bir savaş planı yapmıştık, bunu kaybettik. Baransu’ya "sen gördün mü", "sen mi yok ettin" diye soruyor. Sen nasıl bir ordusun ki savaş planlarının kaybolduğunu 5 yıl sonra fark ediyorsun? Sen ordu musun?

O Balyoz seminerinde bir adam diyor ki, “Rejim aleyhtarı kişi, kurum ve kuruluşların listesi buradadır ve projeksiyonda görüyorsunuz.” Eğer rejim aleyhtarı listeler sahteyse, gerçek listeyi göstersinler. Ortada bir gerçek liste olduğunu kimse söylemiyor. Ortak bir algı yaratmak istiyorlar. Baransu’yu hapsetmeseler bu konulara girmezdim. Onlar yargılandılar, bir daha böyle bir şey yapmazlar. Baransu tutuklanınca konuşmak zorunda kaldım.

Taraf'ın eski Genel Yayın Yönetmeni, Balyoz'un "darbe planı" olduğunda ısrar ederek sözlerini sürdürdü. 


https://haber.sol.org.tr/turkiye/ahmet-altan-akp-devrilecek-111243