Bakan Soylu NTV yayınında hükümetin göçmen politikasına dair açıklamalarda bulunmuş, “Ben İçişleri Bakanıyım, benim ülkemde benim bilmediğim kayıtlı olmayan kimsenin yaşamaması lazım. İnsani durumlar dışında İstanbul’a kayıt kabul etmiyoruz, elinde bir saat Afrika’dan gelmiş 10 liraya satıyor, biz buna müsaade etmiyoruz” demişti.

Independent Türkçe’den Lale Elmacıoğlu’nun konuştuğu Afrikalılar, “sokaklarda dilenmek ve Türk hukukuna aykırı işler yapmak istemediklerini” söyledi. 38 yaşındaki Gambiyalı Ebubekir, “Türkiye’yi çok seviyoruz. Ekmek parası için bu işi yapıyoruz. Benim çocuklarım da var. Hırsızlık mı yapıyoruz?” dedi.

30 yaşındaki Alfa Bah ise, resmi ve kayıtlı bir şirketi olduğunu her ay vergi ödediğini ve Türkiyeli bir muhasebecisi olduğunu söyledi. Bah şunları söyledi, “Her ay ona ödeme yapıyorum. İş yaptığım Türkler iyiler. Türk insanı iyi. Türkiye’yi seviyorum. Türkiye’de saat satan Afrikalılar suç işlemiyor, hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Sokaklarda dilenme ya da kötü, Türk hukukuna aykırı işler yapmak istemiyorlar.”

İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu