Yargıtay’da temyiz aşamalarına standart getirecek bir proje başlatılıyor. Buna göre vatandaş artık temyizdeki dosyasının da hangi sürede, hangi standartlara uygun şekilde görüşüleceğini önceden bilecek.

‘Yargıtay İş Süreçlerinin Yeniden Yapılandırılması Ve Verimlilik Kontrolü’ projesi kapsamında temyiz aşamalarına standart getirilecek. Bu standartlara uygunluğu ise ilgili daire başkanı takip edecek. Vatandaş artık temyizdeki dosyasının da hangi sürede, hangi standartlara uygun şekilde görüşüleceğini önceden bilecek.

YARGIDA HEDEF SÜRE BAŞLADI

Dava ve soruşturmaların tamamlanacağı sürelerin önceden ilan edilmesini öngören ‘Yargıda Hedef Süre’ uygulaması da 3 Eylül itibariyle başladı. 2018 - 2019 yeni adli yılı ile birlikte başlayan yeni uygulama, 3 Eylül itibariyle açılan davaları kapsıyor. Hedef süreler, 1 Ocak 2019’dan itibaren taraflara bildirilecek. Bu tarihe kadar olan 4 aylık sürede uygulama izlenecek, gerektiğinde teknik düzenlemeler yapılacak. Belirlenen soruşturma ve kovuşturma süreçlerine ilişkin hedef süreler, UYAP üzerinden hâkim ve savcılarca takip edilecek. Hedef sürelerde tamamlanmayan soruşturma ve davaların nedenleri sisteme girilecek. Böylece, gecikmeye sebep veren unsurlar ülke genelinde ve yerel düzeyde belirlenecek ve izlenecek. (Oya Armutçu / Hürriyet)