İhraçlar ve Bölge Adliye Mahkemelerine tayinler sonucunda Yargıtay ceza ve hukuk dairelerinin hakim sayısı yarıya düştü. 11 hakimle çalışan daireler bugün asgari sayı ile 5-6 hakimle çalışıyor. Tetkik hakimleri artık yeterli olamıyor.
Başsavcılıkta bekleyen dosya sayısı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bekleyen 700 bin civarında dosya mevcut, dosyalar koridorlarda…
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel’in makam odasına doğru yol alırken sağlı sollu dairelerin yer aldığı koridorlardan geçiyoruz.  Koridorlarda boydan boya dosyalar yığılı….  
Başsavcı vekilinin Yargıtay ana binadaki makam odasına gitmek için önce bir L yaptık, sonra U.., Genel Kurul salonunun önünden geçtik, nihayet özel kalemdeyiz. Şansızlık.. Başsavcı vekili Halil Adıgüzel’in Ankara dışında olduğunu öğreniyoruz. Randevu talebimizi kaydettirip ayrıldık.

Mevcut dosyaların görüşülmesi 3 yılı aşar
 Yargıtay’ın elindeki dosyaları 3 yılda bitiremeyeceği belirtiliyor. Nedeni ihraçlar ve Bölge Adliyelerine tayinler.
Sohbetlerde neler konuşuluyor?
Yargıtay’da muhafazakarlar hakim duruma geçti
Yargıtay’da 15 Temmuz sonrası yapılan ihraçlar Yargıda Birlik’in dengesini muhafazakarlar lehine değiştirdi. Eski yapıda, hükümet yanlıları 1/3, FETÖ  1/3, Cumhuriyetçilerin  1/3 gibi temsil edildiği biliniyordu. İhraçlar sonrası bu oranın 2/3 muhafazakarlar ve 1/3 Cumhuriyetçiler olarak değiştiği konuşuluyor.
1.derece mahkemelerinde kalitenin düştüğü konuşulurken Bölge Adliyelerinde kalitenin iyi olduğu söyleniyor.
Ankara Adliyesine kura ile savcı tayini yapılması eleştiriliyor.
İhraç edilenler FETÖ’cü
İhraçlarda bir hata yapılmadığı, ihraç edilenlerin FETÖ’cü olduğu konusunda hemen hemen herkes anlaşıyor.
Yarsav Başkanı Murat Arslan FETÖ’cü mü?
Murat Arslan’ın bylock kullanıcısı olduğu, bylock kullanımının yoğun olarak tespit edildiği belirtiliyor. Sol kesimden Murat Arslan için girişimde bulunanların sonunda ikna olarak geri durmaya karar verdikleri isimler sayılarak anlatılıyor.
Rahmi Ofluoğlu