Muhaliflerin açtığı dava sonucu çağrı heyetinin belirlediği kurultay tarihine 5 gün kala MHP’de “Yargıtay savaşı” yaşanıyor. Parti içi muhalefet kanadının avukatları “Yargıtay’ın Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararını onadığı” yönünde bilgiler paylaşırken, Genel Merkez hukukçuları ise “böyle bir kararın olmadığı ve muhalefetin algı operasyonu yürüttüğünü” savunuyor. İki taraf hukukçuları arasında 5 gündür.

“Yargıtay kararı” atışması yaşanıyor. Atışmalar geçen cuma muhalif tarafın sosyal medya üzerinden Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Başkanlığı’nın MHP Büyük Kurultayı’nın toplantıya çağrılması konusunda kayyum heyeti görevlendirilmesine ilişkin Ankara 12’inci Sulh Hukuk Mahkemesi kararını onaylandığına yönelik söylentileriyle başladı. Bu açıklamanın ardından MHP kulislerinde büyük bir hareketlilik yaşandı. Ancak Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, açıklamanın gerçek dışı olduğunu belirterek, “Kamuoyunu bugüne kadar gerçek dışı haberlerle yönlendirmeyi adet edinenler; artık kimseyi şaşırtmayan ucuz bir algı operasyonu yürütmektedir” tepkisini gösterdi. Bu tartışmanın yankıları sürerken aynı tartışma önceki gün de alevlendi. Genel Başkan adaylarının avukatlarından “Yargıtay’ın mahkemenin kararını onadığı ve akşam saatlerinde açıklanacağı” dile getirildi.

‘5 üyenin 4’ü onayladı’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sürekli bilgilendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk ve Genel Merkez Avutatı Yücel Bulut ise iddiaları yine yalanladı. Öztürk, “Dava arkadaşlarımız üzerinde bilgi kirliliği yaratarak ne pahasına olursa olsun camiamızı kaosa sürüklemek gayretindeler” yanıtını verdi. Bulut ise “yakın bir zamanda Yargıtay’ın karar vermesini beklemediklerini” dile getirdi. Bu tartışmaların ardından dün de muhalif kanattan Yargıtay kararının mesai bitimine kadar açıklanacağı savunuldu. Hatta Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin 5 üyesinden 4 üyesinin “kararı onadığı birinin ise onamama yönünde oy kullandığı” da iddia edildi


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr