Türkiye Adalet Akademisi’nde hakim adaylarına ders verdiği belirtilen Yargıtay Tetkik Hakimi Asım Kaya, Eylül 2020 tarihinde “Cumhuriyet Savcısının Etkin Soruşturma Yapma Görevi” adlı 351 sayfalık bir kitap çıkardı.

Yargıtay'dan Tüm Emekliler İçin Emsal Karar: O Kesintilerin İadesi Alınacak Yargıtay'dan Tüm Emekliler İçin Emsal Karar: O Kesintilerin İadesi Alınacak

Alican Uludağ’ın Ankara Gazetecisi’nde yer alan haberine göre; Seçkin yayınlarından çıkan kitapta, soruşturma konusu üzerinde duruldu.

KADINLIĞIN ETKİLEME GÜCÜNÜ KULLANARAK YAPTIKLARI…”

Kitabın “Etkin Soruşturmanın Hukuka Aykırı Delillerle İlişkisi, Etkin Soruşturmaya İlişkin Yargı…” başlıklı 3. Bölümünün 259. sayfasında, şu ifadeler yer aldı:

“Kadınların ifadesinin alınmasında bazı hususlara dikkat edilmesi önerilmektedir. Birincisi, kadınların erkek memurları etkilemeye çalışmalarıdır. Bunu kadınlığın etkileme gücünü kullanarak yaptıkları belirtilir. İkincisi kadınların saflığı oynamalarıdır. Üçüncüsü, kadınlardaki kötü hafıza özelliğinin kötüye kullanılmasıdır. Dördüncüsü olarak da ağlama, bayılma ve fenalaşma hallerinin kullanılmasıdır. Gerçek bir bayılmanın, kesin işareti olarak aniden ve göze çarpan sararmalar olduğu ifade edilir. Kadın şüphelinin ifadesi alınırken gerekli olmasa da tutanağı tutmak için kadın bir memurun görevlendirilmesi önerilmektedir. Bunun nedeni ise, daha sonra ifade alınanın hukuka aykırı davranışlar yaptığı iddiasında bulunulmasının önüne geçilmek istenmesidir.”

https://odatv4.com/