Depremzede ailenin davasına verilen görev uyuşmazlığı talebi Yargıtay'dan döndü! Depremzede ailenin davasına verilen görev uyuşmazlığı talebi Yargıtay'dan döndü!

Yargıtay, amirine “Günaydın dedim duymadınız mı?” diyen işçinin tazminatsız olarak işten çıkarılmasını haksız buldu. Söz konusu eylemin haklı fesih ağırlığında olmadığını değerlendiren Yargıtay, işçinin kıdem ve ihbar tazminatı talebinin kabul edilmesi gerektiğine hükmetti.

Amirine “günaydın” dedi. Cevap alamayınca, “Günaydın dedim duymadınız mı?” diye sordu. Sinirlenen amir, işçiyi bu sebeple tazminatsız olarak işten çıkardı. Yargıtay, tazminatsız işten çıkarmayı haksız buldu.

İstanbul’da bir otelde çalışan işçi işe geldiği sırada amirine “günaydın” dedi. Amirinden cevap alamayınca, “Günaydın dedim duymadınız mı?” diye tekrar seslendi. Buna sinirlenen amir, tutanak tutarak işçiyi tazminatsız şekilde işten çıkardı.Fesih kararını haksız bulan işçi, konuyu Bakırköy 15. İş Mahkemesine taşıdı. Mahkeme, işçinin davranışını “Üstü ile girdiği gereksiz, uygunsuz tartışma ve sataşma” olarak değerlendirerek, iş akdinin haklı nedenlerle feshedildiği kararını verdi. İşçinin kıdem ve ihbar tazminatı talebini reddetti.Temyiz talebi üzerine davayı inceleyen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçinin amirine hakareti ya da sataşması olmadığına hükmetti. “Eylem haklı fesih ağırlığında değil” dedi. Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay, feshin haklı nedenlere dayanmaması sebebiyle kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin kabul edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

https://www.cnnturk.com/