Yargıtay'dan "boş kağıda imza" kararı: Kiracının tahliyesi hukuka uygun Yargıtay'dan "boş kağıda imza" kararı: Kiracının tahliyesi hukuka uygun

Yargıtay’ın önüne gelen bir dosyaya göre bir kişi, 155 polis ihbar hattını arayarak, bir ikamete teröristlerin gelip gittiklerini, özellikle gece saat 02:30 gibi gelip gündüz 15:00'te evden çıktıklarını, yanlarında çuval olduğunu, silahları çuvallara koyduklarını, o an yanlarında iki keleş olduğunu, çantada ise bomba olduğunu belirterek ihbarda bulundu. İhbar üzerine evde bulunan kişi hakkında silahlı terör örgütüne yardım suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında söz konusu ikamette arama yapılırken yapılan aramada, PKK silahlı terör örgütüne ait herhangi bir suç unsuru bulunmadı ve savcılık tarafından takipsizlik kararı verildi.

BERAAT KARARINI BOZDU

Bu olay üzerine hakkında takipsizlik kararı verilen kişi, kendisini ihbar eden kişi hakkında “İftira” suçundan dava açtı. Yerel mahkemede sanık hakkında beraat kararı verilirken karar temyiz edilince dosya Yargıtay 8. Ceza Dairesi’ne geldi. Daire, sanığın mahkumiyeti yerine beraat kararı verilmesini yasaya aykırı bularak verilen hükmü bozdu. Kararın gerekçesinde, davayı açan kişinin, kendisini ihbar eden sanığın oturduğu evi satın aldığı, bu ikamette herhangi bir kira bedeli ödemeden uzunca bir süre oturması nedeniyle sanığı evden çıkartıp kendisinin eve yerleştiği hususu yer aldı. Dosyada ayrıca bu olay üzerine sanığın, ev sahibi hakkında söz konusu ihbarı gerçekleştirdiği belirtildi.

https://www.aydinlik.com.tr/