FETÖ’nün yargı teşkilatındaki etkinliğine son vermek amacıyla kurulan ve halen 9 binin üzerinde üyesi ile yargı teşkilatının en geniş katılımlı yapısı olan Yargıda Birlik Derneği yeni yönetimini seçti.
Programa Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz da katıldı.
Yargıda Birlik Derneği (YBD)'nin 2'nci Olağan Genel Kurulu Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Genel Kurul'a Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Selahaddin Menteş ile HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yüksek yargı temsilcisi katıldı. Dernek Başkanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Birer yargı neferi olan biz, ülkemizin ve milletimizin sorumluluğunu üzerimizde hissederek yaptığımız çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz.
YARGI NEFERİ OLARAK DEVAM EDECEĞİZ
Türk Yargısının her bir üyesi resmen olmasa da manevi olarak YBD'nin tabii üyesidir. Hain darbe teşebbüsünün olduğu günden bu yana iki yıla yakın bir zaman geçti. Bu süreçte ciddi bir kaotik ortam yaşayan Yargımız hızla toparlanarak bugün eskisinden daha güçlü bir seviyeye ulaşmıştır. YBD üyeleri arasındaki güçlü gönül bağı, başlangıçtan bu yana hiç azalmamış, aksine gün geçtikçe daha da kuvvetlenmiştir.”
YENİ KADRO
Genel Kurulda yapılan oylama sonucunda derneğin yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile denetleme kurulu, yüksek istişare kurulu ve etik kurulu üyeleri belirlendi. Derneğin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Musa Heybet, Birol Kırmaz, Cumali Karakütük, Berrin Aksoyak, Şerafettin Özyürür, Ali Nevzat Açıkgöz, Fehmi Tosun, Mustafa Doğru, Barış Duman, Elif Aydan Bozfırat, Hasan Onur Dinç, Fahri Gülay, Serap Güner, Fatih Karakuş, Necip Topuz.
  
Kaynak: Yenisafak
https://www.yenisafak.com/gundem/yargida-birlikeyeni-yonetim-3225125