Hükümet, gençlere verdiği sözleri bir bir yaşama geçiriyor. Bu yıl 10 bin genç girişimciye 20 milyon liralık vergi desteği sağlanacak. İş başı eğitimlerine teşvik artırılırken, genç çalıştıran patronun bir yıllık maaş faturasını da devlet karşılayacak. Türkiye İş Kurumu aracılığıyla verilecek yeni eğitim programlarıyla yaklaşık 6 milyon üniversite öğrencisine hem deneyim hem de gelir elde etme fırsatı yaratılacak.


POZİSYON VE ÜCRET SEÇENEĞİ

Gençlere imkânlar sunmak, işverenin nitelikli eleman talebini karşılamak için mesleki becerileri geliştirme programları çeşitlendiriliyor, açık işler de etkinleştiriliyor. Yeni dönemde gençlere birden fazla iş seçeneği sunulacak. Türkiye İş Kurumu aracılığıyla bilgisayar programcılığından takı tasarımına kadar 40'ın üzerinde branşta eğitim verilecek. Bilişim, inşaat gibi lokomotif sektörlerde işgücü talepleri dikkate alınacak. Sadece iş arayan gençler değil işinden memnun olmayanlara da birden fazla işletmeden farklı ücret ve pozisyonda seçenekler sunulacak. 

 3 YIL VERGİ MUAFİYETİ

Gelir Vergisi Yasası'nda yapılan değişiklikle mükellefiyet başlangıç tarihinde 29 yaşını doldurmayanların üç vergilendirme döneminde elde ettiği kazancın bir kısmı gelir vergisinden muaf tutulacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Yılda 30 bin mükellef işe başlama bildiriminde bulunuyor. Maliye kayıtlarına göre kabaca bunların 10 bininin genç girişimci olduğu varsayımı ile yaklaşık 20 milyon liralık bir vergiden vazgeçtiğimizi tahmin ediyoruz" dedi. 

 MAAŞ VE PRİM DESTEĞİ

Mesleki deneyimi olmayanların işgücüne kazandırılması amacıyla işletmelere verilen maaş ve sigorta prim destekleri de genişletiliyor. Küresel İşbaşı Eğitim Ağı bünyesindeki işletmelere aldıkları kursiyerler için yeni teşvikler veriliyor. İllerin işgücü piyasası görünümüne göre açılan kurslarla küçük işletmelerin de personel ihtiyacı karşılanıyor. 

 GİRİŞİMCİ SAYISI ARTACAK

İşini kurmak isteyen gençlere 50 bin liraya kadar karşılıksız desteğin yanı sıra 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek. 

SOYLU: ÇALIŞMA BAŞLATTIK


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, esnek çalışma ve özel istihdam bürolarına ilişkin çalışma yaptıklarını belirterek, "Bu, bizim reform ve eylem planımızın üç aylık dönemindeki taahhütlerimizden biridir" dedi. 

7 BİN 600 İZİN VERİLDİ


Soylu, Suriyelilerin çalışma izni konusunda da, "Bugünkü sosyal güvenlik sistemi içinde çalışacaklar. Aynı işi yapandan farklı bir maaş alamayacak ve işyerinde çalışanın yüzde 10'u kadar olacaklar. Çalışma izni verilen 7 bin 600 kişi var" dedi.


http://muhasebeweb.com/haber_detay.php?id=4950_Genclere-20-milyonluk-vergi-destegi.html