Google’ın uzun bir süredir arama motorları konusunda diğer firmalara haksızlık yaptığı özellikle de Android platformunda Google’ın arama motorunun ön tanımlı olarak gelmesinin Android’in açık kaynak ruhuna aykırı olduğu söyleniyordu. Avrupa Komisyonu bu konu hakkında bir soruşturma başlatmış ve Google‘ı haksız bulmuştu.

arama motoru

Google, Avrupa Komisyonu‘nun kararına uymak için Android’de bugün değişikliğe gitti. Avrupa’daki bazı Android kullanıcıları cihazlarına sıfırdan kurulum yaptıklarında arama motorunu seçme opsiyonu ile karşılaştıklarını raporladı.

Arama motorunuz seçtiğinizde; ana ekrandaki arama kutusu seçtiğiniz arama motoru üzerinden arama yapıyor, Chrome varsayılan tarayıcınız ise otomatik olarak arama motoru seçtiğiniz ile değişiyor ve seçtiğiniz servisin uygulaması varsa otomatik olarak sisteme yükleniyor.

Mars'a seyahat için geri sayım! Mars'a seyahat için geri sayım!

Bu seçim ekranının yakında tüm dünyada varsayılan olarak gelmesi bekleniyor. Muhtemelen Pixel 4’ün çıkışı ile sunulacak olan Android Q sürümünü kurduktan sonra bu ekran ile karşılaşabileceksiniz. Peki, siz Google’ın dışında farklı bir arama motorunu kullanmak ister misiniz?

Kaynak Abc