CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Meclis Başkanlık Divanı’nda bulunan kürsü tokmağının suç aleti sayılması için hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu. Teklif yasalaşırsa Meclis tokmağını saldırı aleti olarak kullananlara, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

BOĞMA TELİ GİBİ

Teklifte, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nda değişiklik yapılması istendi. Meclis tokmağının da, ”Boğma teli ve zincir” gibi suç aleti olarak kabul edilmesi istedi. Teklifin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’de yaşan insanlarımızın güvenliğinin sağlanmasında AKP Hükümeti sorumluyken, yaşadığımız olaylara baktığımızda, AKP Hükümeti’nin, ülkemizin güvenliğinin bir numaralı tehdidi haline geldiği açıkça görülmektedir. Milletimizin temsilcisi olan milletvekillerimizin meclis çatısı altında güvenliğini sağlayamayan AKP’nin, ülkemizde yaşayan milletimizin güvenliğini sağlayamayacağı aşikardır. Nitekim Genel Kurul’da AKP milletvekilleri, kürsü tokmağı ile muhalefet milletvekillerine saldırmış ve yaralanmalarına neden olmuştur. Meclis demirbaş kayıtlarında bulunan tokmağın, bu sebeplerden ötürü suç aleti olarak kabul edilmesi amaçlı bu kanun teklifi verilmiştir”