Bu dönemde ilk kez seçilen 369 yeni milletvekili, kendilerine TBMM çalışmalarında yardımcı olmak üzere ikişer danışman ile bir yardımcı personel alacak. Milletvekillerince isimleri bildirilen danışmanlara, işe başlamak üzere verilen formda ‘’İçki içiyor musunuz ?’’ sorusunun da yer alması ortalığı karıştırdı.

Tepki çeken içki sorusu üzerine bazı danışmanlar formu doldurmadı, özellikle CHP milletvekilleri de soruya tepki gösterdi. Formda ‘’Daha önce içki içip bıraktıysanız, ne kadar süreyle içki içtiğinizi yazınız’’ ibaresi de yer aldı.

LOKANTADA İÇKİ YASAĞI

Bu form ile birlikte TBMM’deki alkol ‘yasağı’ fişlemeye döndü. TBMM’deki tabur lokantasının yerine açılan restoranda türban ve sakal yasağı kalkmış ancak içki yasağı uygulanmaya başlamıştı.

TBMM Başkanlığı ise,“Söz konusu form, kurumumuzda sağlık gözetimi kapsamında devam eden işe giriş/periyodik muayene çalışmalarımızda kullanılmaktadır. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik’ gereği hazırlanmıştır. TBMM’de görev yapacak personelin herhangi bir şekilde fişlenmesi söz konusu değildir” denildi.

Meclis’te daha önce bu kadrolara alınan personelden sadece tam teşekküllü bir hastaneden “sağlık raporu” isteniyor, herhangi bir form doldurtulmuyor ve içki sorularına da yer verilmiyordu.


Sözcü