Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 29 Aralık 2015’te KESK, DİSK ve TMMOB’nin, “Savaşa hayır, yaşamı savunacağız” sloganıyla gerçekleştirdiği bir günlük iş bırakma eylemi kapsamında Adana ve Mersin’de iş bırakan 851 eğitim emekçisine soruşturma açılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Beştaş, Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı’ya şu soruları yöneltti:

* Eğitim-Sen üyeleri hakkında başlatılan soruşturmanın temel gerekçesi nedir?

* Başlatılan soruşturmaların gerçek nedeni Eğitim-Sen’in ‘eğitimin özelleştirilmesi’ önünde engel teşkil edici çalışmaları mıdır?

* Eğitimin özelleştirilmesine dair Bakanlığınızın karşı durması ve parasız eğitim konusunda çalışma yürütmesi gündeminizde olacak mıdır?

* Sadece Adana ve Mersin illerinde eğitim emekçilerine karşı başlatılan soruşturmalara başka illeri de kapsamakta mıdır? Ülke genelinde toplam kaç eğitim emekçisi bu bağlamda soruşturmalara dahil edilmiştir?

* Sadece Adana ve Mersin illerinde eğitim emekçilerine karşı başlatılan soruşturmalara başka illeri de kapsamakta mıdır? Ülke genelinde toplam kaç eğitim emekçisi bu bağlamda soruşturmalara dâhil edilmiştir?

* Halihazırda okullarda cinsel istismar suçunu işleyen eğitimcilere ilişkin bir soruşturma operasyonu olmamasına rağmen eşit, parasız ve bilimsel eğitim isteyen eğitimcilere yönelik kurulan baskının nedeni nedir? Eşit, bilimsel ve parasız eğitim istemi öğrencilerin cinsel istismarından daha fazla mı tehlikelidir? (imc)


Kaynak: Birgun.net