Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyet Bayramı mesajında, ''Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyuyoruz'' ifadelerini kullandı.

ANKARA 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladığı bildirildi. 

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında, ''Bugün milletimizin en büyük bayramını coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyuyoruz'' ifadelerine yer verdi.

Gül, Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet'in kurulmasının, Türkiye'nin istikametini belirleyen bir adım olduğunu vurguladı.

Son yıllarda adeta bir sıçrama dönemi yaşayan Türkiye'nin, sorunlarına rağmen istikrarlı bir şekilde ilerlediğini, gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Gül, ''Karanlık emeller peşinde koşanlar, her zaman olduğu gibi tüm Türkiye'yi karşılarında tek yürek olarak bulacaklardır'' mesajı verdi.

AA