Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun bu hafta kurulması bekleniyor. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun 5 ay çalışıp Meclis tatile girmeden yeni anayasa konusunda bir karar vereceği ifade ediliyor. 

TBMM Başkanı Kahraman'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulması için Meclis'te grubu bulunan partilerin genel başkanlarına gönderdiği mektuba verilecek cevabın süresi 25 Ocak 2016 Pazartesi günü sona eriyor. Şimdiye kadar mektuba AKP, CHP ve MHP cevap verdi. Komisyona her parti 3 üye verecek. 

HDP dışındaki partiler, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda çalışacak isimleri belirledi. AKP'yi komisyonda eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül temsil edecek.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda CHP'yi ise Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Balıkesir Milletvekili Namık Kemal Havutça ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan temsil edecek.

MHP'li grubuysa Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir'den oluşuyor.