Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmasına itiraz edildi. Yıldırım’ın sağlık sorunlarına dikkat çekilerek kefâletle serbest bırakılması istendi.

Şike soruşturması kapsamında “Örgüt kurmak ve yönetmek ile şike” suçlarından tutuklanan . Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatlarından İbrahim Şahinkaya müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan duğu dilekçede İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Hadi Çağdır’ın kararını düzeltmesi istendi. Hâkim Çağdır’ın kararını düzeltmemesi halinde ise tutukluluğa itirazı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin değerlendirmesi istendi. Dilekçede, Yıldırım’ın uygun görülen bir miktarda kefâletle serbest bırakılması talep edildi.

Dilekçede Aziz Yıldırım’ın hasta olduğuna vurgu yapılarak, Yıldırım’ın gözaltı aşamasında hastaneye kaldırıldığı ve anjiyo geçirdiği hatırlatıldı. Dilekçede, Yıldırım’ın şeker ve tansiyon hastası olduğu, cezaevi şartlarının sağlığı için uygun olmadığı da ifade edildi.

Taraf