SEZER: 'SÖZ' KESİLMİŞ

ESKİŞEHİRSPOR'UN yıldızı Sezer Öztürk Trabzonspor maçında kötü oyunuyla eleştirilmişti. Fenerbahçe maçında ise ilk yarı sonunda oyundan çıkmıştı. İddiaya göre Sezer'e o maçta kötü oynaması karşılığında transfer ve para sözü verildi. Sezer, sezon sonu da Fenerbahçe'ye transfer oldu.

ODYAKMAZ: 2 MİLYON DOLAR
FENERBAHÇE şampiyonluk maçında deplasmanda Sivasspor'la karşılamış, maçı 4-3 kazanmıştı. Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'a Aziz Yıldırım'ın aracıları tarafından 2 milyon dolar verildiği iddia ediliyor.

EMENİKE: PARA + TRANSFER
GEÇEN sezon Karabükspor'u sırtlayan Emmanuel Emenike, 'sakatım' diyerek Fenerbahçe'ye karşı oynamamıştı. Olay çok konuşuldu, Emenike sezon sonu 9 milyon euroya
Fenerbahçe'ye transfer olunca tepkiler arttı. Emenike'ye 'şike karşılığı' transfer sözü verildiği iddia ediliyor. Nijeryalı oyuncunun, Karabük-Fenerbahçe maçı öncesi yüklü miktarda para aldığı da kaydediliyor.

MEHMET YILDIZ: Şampiyonluk maçında, Fenerbahçe'ye karşı 'kötü oynaması' karşılığında, Sivaspor'a verilen paradan pay aldığı iddia ediliyor. Sivaspor'un yıldızı sezon sonu da Eskişehirspor'a transfer oldu.

KORCAN: 55 BİN EUROLUK ARABA
FENERBAHÇE maçında hatalı gol yemekle suçlanan Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'a 55 bin euro değerinde otomobil alındığı iddialar arasında.

BÜLENT-ÜMİT: BAGAJDA 400 BİN
YILDIRIM'A yakınlığıyla bilinen Ali Kıratlı'nın, Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında, çantayla çekilen fotoğrafı da inceleniyor. Kıratlı'nın Eskişehir-Fener ve Eskişehir-Trabzonspor maçlarından sonra Eskişehirspor hocası Bülent Uygun'la İstanbul'da görüştüğü önü sürülüyor. Uygun ile o dönem forma giyen Ümit Karan'a verilmek üzere, Eskişehir'e bagajda 400 bin TL gönderildiği polis kamerası tarafından kaydedildi.

POLİSİ 'ATLATTIK' DERKEN
İddialara göre polis göstermelik olarak operasyon düzenledi. Araç, kendini 'trafik polisi' olarak tanıtan sivil ekiplerce durduruldu. Bagajdaki para çantası soruldu. 'Ev aldık, onun parası' yanıtını veren şüpheliler serbest bırakıldı. Para yerine ulaştığında ise nakli yapan kişilerin bazı yöneticileri arayarak 'Polis durdurdu ama atlattık' dediği teknik takibe takıldı.

VURAL: 2-0'A PARA
SARI-Lacivertlilerin Konyaspor'u 2-0 yendiği maçta, Yeşil-Beyazlıların teknik direktörü olan Yılmaz Vural'a para verildiği öne sürüldü. Ünlü hoca da polis tarafından aranıyor.

BEŞİKTAŞ'IN KUPASI TEHLİKEDE, TRABZON DENEMİŞ AMA...
BEŞİKTAŞ'IN Türkiye Kupası'na uzandığı İstanbul Belediyespor maçı da mercek altında. Siyah-Beyazlı bir yöneticinin Belediye'nin yıldızı İbrahim Akın'a 'Oynamazsan seni Beşiktaş'a alırız' sözü verdiği belirtiliyor. Akın'a maç sonrası lüks bir otomobil alındığı iddialar arasında..

KİMLER VAR?
GÖZALTINA alınan bazı isimler şöyle:

- FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan, Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan, Yönetici İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe'nin yeni transferleri Sezer Öztürk, Emmanuel Emenike, Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı,
- SİVASSPOR Başkanı Mecnun Odyakmaz,
Kaleci Korcan Çelikay,
- ESKİŞEHİRSPOR Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan Mehmet Yıldız, Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan,
- ALTAY Genel Müdürü Erman Ertaş,
- TEKNİK direktör Levent Eriş,
- ADANASPOR Teknik Direktör Yardımcısı Serdar Berkin,
- GİRESUNSPOR Başkanı Ömer Ülkü, Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker, Giresunspor taraftarlar Derneği Başkanı Özden Tütüncü, Giresunspor eski yöneticisi Hakan Karaahmet,
- DİYARBAKIRSPOR Eski Başkanı Abdurrahman Yakut,
- GENÇLERBİRLİĞİ futbolcusu Mahmut Boz,
- MERSİN İdman Yurdu Kulübü Asbaşkanı Beşir Acar ile tribün liderlerinden Murat Tanış,
- MENAJERLER Tarık Özertem, Özden Arslan, Serdar Berkin, Cengiz Demirel, Ali Kıratlı,
- TFF'den 3 yetkili ve bazı kulüp yöneticileri...

SERKAN ÇALIK ÇAĞRILDI
Gençlerbirliği oyuncusu Serkan Çalık'a tedavi gördüğü Almanya'dan gelmesi için çağrı yapıldı. Yılmaz Vural'ın da arandığı belirtiliyor.

Haberpan