Son dönemde birçok skandala imza atan Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) bunlara bir yenisini ekledi. TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz kurallara aykırı olmasına rağmen Türkiye Wushu Kungfu Şampiyonası’na hem hakem hem de sporcu olarak katıldı. Akyüz, annesinin de yer aldığı hakemlerin puanlarıyla şampiyon ilan edildi. Kurallara göre bir sporcu hakemlik görevi yaptıktan sonra bir yıl içinde herhangi bir turnuvaya katılamıyor. Katıldığı takdirde ise cezalandırılıyor.

Edindiğimiz bilgiye göre liyakatın hiçe sayılarak birçok turnuvada Akyüz’ün akrabasını ve yakınını görevlendirdiği bilgisine ulaştık. Konuyla ilgili görüşlerini almaya çalışsak da federasyondan herhangi bir yetkiliye ulaşamadık.

‘MÜCADELE ETTİK, ‘HAİN’ DEDİLER’

Gazetemize konuşan Wushu Ulusal Takımı’nın sporcusu Mustafa Seçkin Çelik, haksızlığa karşı mücadele ettikleri için ‘hain’ damgası yediklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Ben ve arkadaşlarım Covid 19 salgını öncesinde TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün yaptığı haksızlıklara karşı mücadele verip hakkımızı korumak adına kendisine dava açtık. Bu süreçte kendisi ve ailesi tarafından çeşitli hakaretlere ve ‘FETÖ’cüler' 'hainler' gibi kirli yakıştırmalara maruz kaldık.”

‘KORKAN ANTRENÖRLER VAR’

hem-hakem-hem-sporcu-hem-sampiyon-745261-1.

Seçkin, spora büyük emekler vermelerine rağmen haksız bir şekilde yaftalandıklarını belirterek, “Öncelikle şu bilinmeli. Biz bu ülke için ter döktük ve milli sporcu unvanını kazandık. Bizim gibi haksızlığa uğrayıp bir daha yarışmalara girememekten korkan birçok arkadaşımız var. Öğrencilerimi yarışmalara bir daha sokamam korkusuyla bize sessizce destek veren antrenörler var. İnsanlar düşüncelerini özgürce ifade edemiyorlar ettikleri taktirde dışlanıyorlar. Haksızlık karşısında sessiz kalmamızı bekliyorlar. Mücadelemizi hiçbir zaman siyasi ve mezhepsel boyutlara taşımadık biz sadece mağduriyetimizi anlattık. Biliyoruz ki adalet er yada geç tecelli edecek” diye konuştu.

MEZHEPÇİLİK DE YAPMIŞ

Türkiye Wushu Federasyonu daha önce birçok skandala imza atmıştı. Avrupa Şampiyonu olan Wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Alevi olduğu için dışlanmış ve birçok ayrımcılığa maruz kalmıştı. CHP milletvekilleri Turan Aydoğan ve Murat Bakan ile HDP milletvekilleri Alican Önlü ve Ali Kenanoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması için Meclis gündemine gelmişti.

Kaynak: https://www.birgun.net/haber/hem-hakem-hem-sporcu-hem-sampiyon-304905