Yıldırım, bu olayın ardından son basın toplantısına ‘Futbol AŞ’ başkanlığı sıfatıyla çıktı ve tedbir kararının, kulübün dernek tarafını ilgilendirdiğini belirtti. Hatta bu da tartışıldı ve karar dernek yönetimini ilgilendirse de mevzuat gereği Sportif AŞ’yi de etkilediği savunuldu.

Valillik harekete geçti 

Ancak bu sıralar çok önemli bir gelişme daha yaşanıyor; Fenerbahçe’ye kayyumatanıyor!... Şöyle ki; Dernekler Kanunu 27. maddesine göre, o ilin valisi, görevden uzaklaştırma kararı derneğe bildirilince harekete geçer. Mahkemeden kayyumatanmasını ister. Ve bir hafta içinde görevden uzaklaştırılanlar kadar kayyumatanır! Kayyumun görevi, hükümkesinlesinceye kadar devameder. İşte bumadde üzerinden İstanbul Valiliği harekete geçti... Fenerbahçe, 3 idarecisi ile ilgili karar kesinleşsinceye kadar kayyumtarafından yönetilecek.

Neler yaşanmıştı?

Fenerbahçeli eski yönetici ve kulüp genel kurulu üyesi Recep Özkan, Başkan Aziz Yıldırım ile yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu hakkında dava açmıştı. Davanın geçen hafta görülen duruşması sonucundamahkeme 3 ismin yöneticiliklerinin dondurulması yönünde tedbir kararı vermişti. Sonrasında haysiyet divanına sevk edilen Özcan adeta ışık hızıyla kulüp üyeliğinden ihraç edilmişti.

ENGİN VEREL YAZDI... BUGÜN