Aynı turnuvaya hem hakem hem de sporcu olarak katılan Elif Akyüz sosyal medya hesabından bu durumun yasal olduğunu iddia etti.

Akyüz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“1 dünya şampiyonluğu ve 1 Dünya ikinciliğim olduğu kategoride, 6.Türkiye şampiyonluğumu alırken annemin torpiline ihtiyaç duyduğumu düşünüp yetmezmiş gibi birde haber yapanlar var. Hiçbir şampiyonada torpile ihtiyaç duymadım ne hakettiysem onu aldım ,hakemliğin ve sporculuğun aynı yarışmada yapılması yasal olan Wushu sporunda kendi kategorilerim hariç diğer kategorilerde hakemlik yaptım ve en adaletli şekilde puanlarını verdim. Gerçekten konu hakkında bilgisi olmayan insanlarımız için bu gönderiyi paylaşıyorum her habere inanmayın.”

elif-akyuz-hakemlik-yapmam-yasal-dedi-ancak-talimat-aksini-soyluyor-746352-1.

TALİMATLARA AYKIRI AÇIKLAMA

Ancak Wushu federasyonunun talimatlarına göre bu durum talimatlara aykırı. Wushu Hakem Talimatı’nın yedinci maddesinde 7. Maddesinin c, e ve g bendleri Akyüz’ü yalanlıyor. Maddelerde şu ifadeler yer alıyor:

►Wushu yada başka bir spor dalında hakem, sporcu veya başka bir görevde iken Son 3 (üç) Yıl içerisinde bir defada 6 (altı) ay veya daha fazla süreli hak mahrumiyeti veya yarışmalardan men cezası almamış olmak.

►Kendi branşında spor kulüplerinde faal antrenör olmamak, Aktif sporculuk dönemini bitirmiş olmak, kesinlikle sporcu çalıştırıcı durumunda olamamak.

►30 yaşından büyük olmak, şartları aranır.

Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi

elif-akyuz-hakemlik-yapmam-yasal-dedi-ancak-talimat-aksini-soyluyor-746351-1.

NE OLMUŞTU?

Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz aynı turnuvaya hem hakem hem de sporcu olarak katılmış, Akyüz, annesinin ve kendisinin de dahil olduğu hakemlerin değerlendirmesiyle şampiyon olmuştu.

BirGün’ün ortaya çıkardığı, Wushu sporcusu Elif Akyüz’ün aynı turnuvaya hem hakem hem de sporcu olarak katılması Meclis gündemine de taşınmıştı.

Kaynak: https://www.birgun.net/haber/elif-akyuz-hakemlik-yapmam-yasal-dedi-ancak-talimat-aksini-soyluyor-305274